Foto: lsk.no
Det melder klubben på sine nettsider fredag.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
– Vi er strålende fornøyd med å få Petter Myhre inn i et fra før sterkt trenerteam i Lillestrøm. Han har masse fotballkompetanse, noe han tidligere har vist som trener både i Vålerenga og i Strømmen – og også som en dyktig formidler i rollen som TV 2-ekspert i en årrekke. Vi er glade for at han nå skal gjenoppta trenergjerningen hos oss. Petter blir sentral i arbeidet med å gjenreise Lillestrøms posisjon i Fotball-Norge, i tillegg vil han komplementere teamet som skal utvikle morgendagens A-lagsspillere på Åråsen, sier sportssjef Simon Mesfin.
Som spiller har han bakgrunn fra Strømmen og Skjetten, og han har trent både førstnevnte og Vålerenga. Siden 2008 har han jobbet som ekspert og kommentator i TV 2, hovedsakelig med Premier League.
Han og Geir Bakke har kjent hverandre lenge. De spilte sammen i Strømmen og har en felles tid i både Vålerenga og Wang Toppidrett.
– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på treneryrket på denne måten igjen. Det er forskjell på å være trener i klubb kontra det å jobbe med det å være spillerutvikler på Wang Toppidrett. Jeg har hele tiden hatt planer om å komme tilbake til treneryrket igjen. Nå var timingen bra - både med tanke på den familiære situasjonen og at Geir, som jeg kjenner godt fra før, kom inn i klubben. Vi har lenge snakket om at vi på et tidspunkt ønsket å jobbe sammen igjen, sier Petter Myhre til lsk.no.
Han skrevet under en avtale som i første rekke varer ut inneværende sesong. Samtidig er det bakt inn en opsjon på flere år.
Ved siden av ekspertjobben har han vært tilknyttet Wang Toppidrett. Det skal han fortsette med.
– Det var noen utfordringer knyttet til å få til dette i og med at planer var lagt både hos TV 2 og Wang Toppidrett . Men begge har vært velvillige. I og med at det i første omgang er en ettårskontrakt, så vil jeg fortsette i TV 2 i forminsket styrke – og i Wang frem til sommeren. Jeg vil gå glipp av noen enkelttreninger, men kampene og de viktigste oppgavene vil bli ivaretatt.
LSK har en utfordrende økonomi. Ifølge klubben har en rekke samarbeidspartnere være med på å gjøre ansettelsene av Bakke og Myhre mulig.
– Med Petter får vi inn en velutdannet fotballtrener som forstår mekanismene og kjenner de ulike rollene i en klubb. Han var i sin tid med på å bygge opp undomsavdelingen i Vålerenga fra å være nesten ingenting til å bli veldig bra, og var også hovedtrener der en periode, sier Bakke, som legger til at Myhre også har et godt forhold til utviklingsleder Toni Ordinas og at han først og fremst skal være et tilskudd rundt A-laget.
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50