Ungutten har spilt hele 97 kamper og syv mål for Ullern, før han nå bytter beite innad i hovedstaden. Det bekrefter KFUM på sine nettsider.
– Vi har spillerlogistikk som gjør at vi leter godt hos oss selv, så i Oslo-gryta og deretter utenfor. Nå fant vi noen i Oslo-gryta. En ung, spennende spiller, sier Jørgen Isnes til Eurosport.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
Men kanskje aller mest oppsikt vekket han ved juletider for ett år siden. Hos TV 2 kunne man lese – og se en video – om Hoseth, under overskriften «Her spiller Håkon (19) fotball med reven».
Det skjedde nemlig da han lille julaften var på klubbens bane for å trene.
– Det kom en rev luskende, og jeg ble litt nysgjerrig på hva den skulle, så jeg fulgte etter. Jeg sparket den ikke på ham, men på skrått forbi ham, for å se hvordan han ville reagere. Da løp han etter ballen, fortalte Hoseth til kanalen den gang.
(Se saken hos TV 2 her, artikkelen fortsetter)
Ifølge Eurosports opplysninger blir reven ikke med til ny klubb.
Når det gjelder 20-åringen – som for øvrig er tremenning med Pål Andre Helland, men ikke i slekt med Magne Hoseth, om noen måtte lure – mener trener Isnes at spilleren passer perfekt inn.
– Vi får inn enda en treningsivrig Oslo-gutt. Han er godt skolert i Ullern, som har en spillestil som minner mye om den vi har. På treninger har han vist hva han har i seg, og han fant fort relasjon til de andre i spillet, uansett hvor han spilte på trening, sier han til klubbens nettsider om unggutten som stort sett har spilt på midtbanen i gamleklubben.
Han har skrevet under på en avtale ut 2022-sesongen.
– Jeg er veldig glad for den muligheten jeg nå har fått. Jeg har jobbet hardt for det, og gleder meg veldig, sier Hoseth til kåffa.no.
For noen dager siden snakket Eurosport med Isnes om klubben og spillerlogistikk.
– For oss dreier det seg litt om at spillerne ønsker å komme, gjerne på prøvespill eller klubbesøk, som jeg kaller det. Vi har funnet vår plass i hierarkiet, og er klare på å hente spillere til klubbens profil og spillestil, og er opptatte av at de ønsker seg til KFUM. Da mener vi sannsynligheten er større enn hvis vi ser en på video og kanskje noen kamper og går blindt etter det, for de vet kanskje heller ikke hvordan vi holder på, kjenner ikke til at vi kanskje ikke har de fasilitetene andre har, har ikke kjent på mekanismene, uttalte han da.
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50