Sandnes Ulf - Aalesund 1-2
– Disse seierne smaker ekstra godt. Vi klarer ikke spille på den måten vi ønsker, og er ikke så gode på de lange ballene heller. Likevel klarer vi å få med oss de tre poengene. Det er godt å se at vi har den dimensjonen i oss også, sier Lars Bohinen etter seieren.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Serielederen brukte ikke mer enn 14 minutter før Sondre Fet sendte i veg et godt plassert skudd i mål, etter lekre kombinasjoner med angrepsspiller Pape Habib Gueye.
– Ballen falt fint ned i beina mine, og det var bare å smelle til, sa Fet i pauseintervjuet.

Utligning

Vertene yppet seg ved flere anledninger før pause. Blant annet driblet Kachi seg flott fram langs høyrekanten før han slo inn til Kent Håvard Eriksen, som fikk tatt ned ballen ved rundt ti meter. Han dro av et skudd som satte AaFK-keeper Andreas Lie på prøve, men keeperen sendte ballen ut til corner.
Se høydepunktene fra kampen her:
Jørgen Hatlehol fikk muligheten fra rett utenfor 16-meteren da en drøy halvtime var spilt. Han fikk lagt kraft bak skuddet, men den unge keeperen Markus Vassøy Nilsen kom seg på ballen og holdt den utenfor mål. Tangotrøyene ledet med 1-0 til pause.
– Det startet litt rotete for oss, og de fikk satt trykk fra start av. Så skapte vi noen muligheter mot tampen, og jeg føler vi har gode muligheter her. Det handler om å fortsette å trykke de mot eget mål i andreomgang, så kan dette gå, sa Christer Reppesgård ved halvspilt.
Åtte minutter inn i den andre omgangen kom svaret fra Sandnes Ulf. Et innlegg fra høyre faller ned på lengste stolpe på pannebrasken til Ingvald Halgunset, som header tilbake inn i feltet. Der dukket Kachi opp fra kloss hold, og satte inn sin åttende scoring for sesongen, og Sandnes Ulfs første i kampen. Dermed var lagene like langt.
Etterpå svingte kampen fra side til side. Det var flere halvsjanser begge veier, og kampbildet var veldig åpent.

Strålende Gueye-forarbeid

En kruttsterk soloprestasjon av Habib Gueye førte til 2-1 for AaFK. Teknikeren dro seg opp langs høyrekanten, fintet seg forbi to motspillere og serverte innbytter Torbjørn Agdestein på bakerste stolpe. Med åpent mål på bakerste stolpe kunne ikke angrepsspilleren feile, og 2-1-scoringen var et faktum.
– Dette var kanskje hans beste kamp for oss så langt. Han har to fine målgivende pasninger, og gjør de tveldig strålende. Han viser hvor viktig han er for oss i denne fasen av sesongen, sier Bohinen.
Sandnes Ulf satte inn sluttspurten og kom halvnære ved et par anledninger. Christian Landu Landu og Kachi hadde hver sin mulighet, men ingen sette ballen i mål.
Agdestein var nærmere å score sitt mål nummer to enn Sandnes Ulf, da han fikk avsluttet presset på keeper Vassøy Nilsen.
Med sin syvende strake seier er AaFK oppe i 50 poeng. Det er ni mer enn Sandefjord på andreplass.
Ulf har på sin side tapt fem strake, og står med 24 poeng.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08