Scanpix

Dette er årets spiller i OBOS-ligaen: – Helt magisk

Dette er årets spiller i OBOS-ligaen: – Helt magisk

25/11/2018 22:09Oppdatert 25/11/2018 22:31

Vikings duo Johnny Furdal og Kristian Thorstvedt fikk pris på Fotballfesten.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

Årets spiller i OBOS-ligaen 2018 er Johnny Furdal. Viking-spilleren fikk prisen under Fotballfesten søndag.

Furdal spilte første halvdel av sesongen i Nest-Sotra før han i sommer meldte overgang til Viking. Denne sesongen har han markert seg skikkelig i OBOS-ligaen med hele 12 scoringer og 14 assist. Fem av scoringene og sju av assistene kom i Viking-drakt.

Furdal var ikke tilstede på grunn av sykdom da prisen ble delt ut, men lagkamerat og kaptein Viljar Vevatne tok imot prisen på hans vegne.

– Johnny er ikke bare en strålende fotballspiller, han er en fantastisk person. Jeg er helt sikker på at alle som har spilt med Johnny unner han denne prisen, sa Viljar.

Den 32 år gamle fotball-bohemen var derfor sentral i at Viking rykket opp. Samtidig bidro han godt på vårsesongen for Nest-Sotra, som til slutt endte på kvalik.

– Furdal har vært helt fantastisk for Viking denne sesongen. Han har vært god i mange år for Nest-Sotra og er en uslepen diamant i norsk fotball. At større klubber ikke er har plukket ham opp tidligere, er en tjenestefeil. Som han sier selv, så hopper han ikke høyest eller løper raskest, men han har ferdigheter på den siste tredjedelen som er helt magisk og er helt i toppsjiktet i norsk fotball, sier Eurosports ekspert på OBOS-ligaen og jurymedlem, Roger Risholt.

De andre nominerte var Aalesunds Holmbert Fridjonsson og Mjøndalens Sondre Solholm Johansen.

Sjekk denne reportasjen om Furdal fra tidligere i november. Saken fortsetter under videoen:

Video - Løper kortest, header svakest og løfter minst – nå er Johnny (32) på full fart mot Eliteserien

02:10

Årets gjennombrudd i OBOS-ligaen ble Furdals lagkompis, og sønn av Erik Thorstvedt, Kristian Thorstvedt. 19-åringen kom til Viking fra Stabæk før sesongen. Etter å ha spilt på nivå fire i fjor for Stabæks andrelag har han denne sesongen etablert seg på Viking og bidro med ni scoringer og fire assist.

– Det tok litt tid, men Thorstvedt har tatt store steg denne sesongen. Etter hvert denne sesongen har unggutten spilt seg til fast plass på et opprykksjagende Viking, og har fått sitt gjennbrudd. Han er en toveisspiller som er god til å komme inn i boksen og har en god timing. Målpoengene han har levert denne sesongen er gode tall for en unge spiller. Han kan ta enda flere steg, men de han har tatt har han tatt fort,

De nominerte i kategorien var Nicholas Mickelson fra HamKam og Sigurd Haugen fra Sogndal.

0
0