Ikledd hvite trøyer med budskapet «Respect – on and off the pitch» trykket på brystet, varmet kaptein Martin Ødegaard og resten av det norske landslaget opp før onsdagens kamp mot Gibraltar.
– Det var Ståle som hadde tenkt på et par ting, og spillergruppa syntes det var en bra idé. Alle er enige i at det som skjer og har skjedd (i Qatar) ikke er bra, og for oss er det viktig å vise at vi bryr oss og prøve å påvirke, sa Ødegaard til TV2 før kampen.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
14 TIMER SIDEN
Under nasjonalsangen rett før avspark, stilte også spillerene i tilsvarende trøyer der «Respect» var byttet ut med «Human rights».
Flere internasjonale medier har i ettertid omtalt markeringen.
Allerede før onsdagens kamp mot Gibraltar meldte landslagssjef Ståle Solbakken at han og spillergruppen hadde blitt enige om en markering mot arbeidsforholdene for fremmedarbeidere i Qatar. Også Solbakken stilte i opp til intervju før kampen i lik trøye som resten av spillerene.
– Vi vil sette fokus på noe av det som har vært diskusjonen utenfor banen. Det er guttene også sugne på, og jeg går foran som et godt eksempel, sa Solbakken til TV 2.
Debatten rundt om Norge bør boikotte neste års omstridte VM-sluttspill har vært på alles lepper den siste tiden. En rekke Eliteserie-klubber har ønsket boikott, mens Norges Fotballforbund har vært tydelig på at de ikke mener det er rett virkemiddel. Også FIFA-president Gianni Infantino har uttrykt at han ikke vil ha boikott av VM i Qatar.
I Danmark og Sverige har fotballforbundene lagt seg på NFFs linje.
Norgesmesterskapet
Straffedrama: Tromsø videre i cupen
15 TIMER SIDEN
Fotball
Ble bekreftet klar for én dag siden – nå er låneavtalen terminert
16 TIMER SIDEN