Tromsø sendte fredag ut en pressemelding om at klubben vil at Norge boikotter VM i Qatar på grunn av situasjonen til fremmedarbeiderne som gjør mesterskapet mulig.
– Vi støtter Tromsø i dette og oppfordrer NFF til å følge opp, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen i Strømsgodset til NTB.
Viking stiller seg også bak kravet og ber fotballforbundet følge opp saken. Stavanger-klubben skriver på Twitter at «vi må få kampen mot sportsvasking på agendaen».
Eliteserien
Haugesund-spiller er koronasmittet
EN TIME SIDEN
Rosenborg, Vålerenga, Odd og Stabæk opplyser til NTB at spørsmålet om boikott skal opp til behandling på klubbenes årsmøter i mars. Fredag kveld meldte også regjerende seriemester Bodø/Glimt at de vil gjør det samme.
– For oss er det viktig å understreke og si tydelig ifra om hva vi synes om urettferdighet og brudd på menneskerettighetene rundt om i verden, sier Glimts daglig leder Frode Thomassen i en pressemelding.
Glimt skriver at klubben vil gi Tromsø og andre klubber honnør for at de «har satt en svært viktig sak på dagsordenen». Bodø-laget har sitt årsmøte 11. mars.
(©NTB)
Eliteserien
Kan endelig gjenoppta fellestreninger: – Veldig glade
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Jostein Flo ferdig som sportssjef i Strømsgodset
10/04/2021 PÅ 17:36