Populære sporter
All sport
Vis alt

Rekdal med totalslakt etter sliteseier: – Aldri vært med på noe lignende

Oppdatert 24/05/2023 klokken 22:07 GMT+2

RBK-trener Kjetil Rekdal slakter Rosenborg etter sliteseier i cupens første runde.

Kjetil Rekdal

Foto: NTB

Saken oppdateres!
– Jeg er rimelig sjokkert. I min karriere har jeg aldri vært med på noe lignende. Å spille mot et fjerdedivisjonslag og det er en jevn kamp – det har jeg aldri opplevd før. Det er en ny opplevelse, sier en tydelig forbannet Rekdal til lokalavisen Nidaros .
Rosenborg slet seg videre med 1-0-seier mot 4. divisjonsklubben Trygg/Lade etter scoring fra Adon Sadiku, som scoret sitt første mål for trønderne etter overgangen fra finsk fotball i vinter.
– Det er flaut. Det er på et nivå hvor du må oppleve det for å faktisk tro det. Skal du lykkes i fotball må du ha et stort hjertet i dag var det mange som hadde manko på det, sier RBK-treneren til NRK.
– Jeg har aldri opplevd en slik kamp i min karriere før. Jeg har vært med på trøblete kamper og ryke ut av cupen, men når du ikke klarer å dominere en kamp mot et 4. divisjonslag så er det et grunnleggende stort problem med mentaliteten, fortsetter han til statskanalen.
Trønderne skapte kun én målsjanse i andre omgang og for første gang på 33 år scoret trønderne kun ett mål i cupens første runde.
Overfor Nidaros sier Rekdal at dette er det verste han har sett RBK under hans ledelse og varsler en prat med spillerne onsdag.
– Spillerne har fått beskjed om å tenke seg om, så tar vi en prat i morgen med hver enkelt for å høre hva de tenker om egen prestasjon, så får vi se hva de kommer med, sier Rekdal til avisen.

Cupbombe

Fire dager etter at Brann farget hovedstaden rød og vant cupgull for første gang siden 2004, var det onsdag duket for ny cupfest i fotball-Norge.
De fleste Eliteserie-lagene i aksjon onsdag kveld tok seg videre, men cupbomben ble detonert i Tønsberg.
3.divisjonsklubben Eik Tønsberg sørget for 2-2 og ekstraomganger fem minutter på overtid mot hjemme Sandefjord. Etter at det heller ikke ble mål i ekstraomgangene, måtte kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse.
Der var Tønsberg-laget best og sendte eliteserielaget Sandefjord ut.
Strømsgodset stanget lenge mot 4.divisjonslaget Hemning, men ti minutter ut i første ekstraomgang sendte Jonathan Braut Brunes gjestene i ledelsen og sikret cupavansement med et nødskrik.
De regjerende cupmesterne Brann tok seg enkelt videre med 5-0-seier borte mot Frøya etter to scoringer av ungguttene Elias Myrild og Isak Hjorteseth og cupfinalehelten Bård Finne.

Resultater Eliteserie-lagene 1.runde:

Hammerfest – Tromsø 0-8
Trygg/Lade – Rosenborg 0-1
Surnadal – Molde 0-4
Eid – Aalesund 0-4
Frøya – Brann 0-5
Forus/Gausel – Viking 0-5
Urædd – Odd 1-7
Eik Tønsberg – Sandefjord 3-2 e.e.o, 4-2 på straffer
Åssiden – Stabæk 0-4
Heming – Strømsgodset 0-1 e.e.o
Nybergsund – HamKam 0-5
Skedsmo – Lillestrøm 0-4
Spilles torsdag:
Staal Jørpeland – Haugesund
Mosjøen – Bodø/Glimt
Fu/Vo – Sarpsborg 08
Råde – Vålerenga - spilles torsdag
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame