Populære sporter
All sport
Vis alt

Spilte cupfinalen med skade: – Jeg er nok uaktuell til torsdag

Espen Blaker

Oppdatert 10/12/2023 klokken 17:49 GMT+1

Han kom inn og bidro til at cupgullet havnet i Molde. Men Veton Berisha skulle egentlig aldri vært på banen mot Bodø/Glimt.

Berisha om det vanskelige året: - Vil ikke skylde på noe

ULLEVAAL STADION (Discovery):
– Det har ikke vært et enkelt år, så det er deilig å avslutte med dette her, sier Veton Berisha til Discovery etter cupfinaleseieren mot Bodø/Glimt.
29-åringen kom inn og bidro sterkt til scoringen som sikret seieren, og etter kampen var det tydelig å se at triumfen betydde ekstra mye for Moldes nummer 9.
– Det var mye følelser som måtte ut. Jeg følte jeg bidro med det jeg kunne, og gjorde et bra innhopp. Da er det ekstra deilig når fløyta går.
Men at Berisha i det hele tatt skulle bidra på Ullevaal lørdag, var i utgangspunktet aldri planen.
Se hele intervjuet med Berisha i videovinduet øverst i saken!

– Han var egentlig ikke klar

For da Discovery spurte Molde-trener Erling Moe om Berishas bidrag etter kampen, og hvordan han ville oppsummere spissens første år i klubben, kom han med en avsløring.
– Da skal jeg fortelle deg hvordan Veton er: Han var egentlig ikke klar i dag. Vi hadde en prat på lørdag, hvor han var der at han ønsket å ofre seg. Jeg var veldig i tvil, men landet på at han er så viktig for oss at vi får bruke han så mye som vi kan. Han ofret liv og lemmer, sier Moe.
– Det er Veton - han har vært uheldig i år, og at han nå får være med og bidra til å avgjøre en cupfinale, det fortjener han, fortsetter Molde-sjefen.
Berisha bekreftet også til Discovery at han egentlig ikke var klarert for matchen.
– Jeg spilte egentlig skadet i dag, men når en cupfinale og et cupgull ligger i potten så ofrer vi litt av helsa.
På spørsmål om hva han tenker om torsdagens Europa League-kamp mot Bayer Leverkusen, kom svaret fort:
– For min del blir det ikke noe torsdagskamp. Jeg ofret det jeg kunne i dag, og er nok langt ifra aktuell til den kampen. Så får vi se hvor lang tid det tar før jeg er klar igjen.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Dediserer seieren til skadet lagkamerat: – Vært en av våre beste spillere

Håper på et enklere 2024

24. januar ble det klart at Molde hadde hentet Berisha for en totalramme på nesten 40 millioner kroner. Forventningene var naturligvis store til spissen, som tidligere hadde bøttet inn mål i Eliteserien for Viking.
Men Berisha kom aldri helt i gang i Molde-drakten. I sin første sesong ble det seks scoringer på totalt 28 opptredener i blått - langt under det som var forventet.
– Først og fremst vil jeg si at jeg vet folk forventer mye av meg, og det er veldig fair. Men aller mest forventer jeg selv. Så at jeg ikke har fått det ut som jeg hadde håpet, har vært mest skuffende for meg selv. Så får andre mene sitt, sier Berisha.
Og fortsetter:
– Jeg kan skylde på ulike ting, men det vil jeg ikke gjøre. Det er mitt ansvar å levere når jeg først er på banen. Jeg håper 2024 blir et enklere år hvor jeg kan unngå skader.

Kampen med Gulbrandsen

For den energiske angrepsspilleren har hanglet i store deler av 2023. Det kan også ha vært noe av grunnen til at klubben hentet tilbake Fredrik Gulbrandsen, som avgjorde lørdagens cupfinale, i sommer.
– Jeg tror, iallefall for min del, at det er fint at vi er to. Sånn som det har vært i år, så har jeg jo ikke klart å spille mer enn 60- og 30-minuttere, sier Berisha.
Han er fullt klar over at de to måljegerne i praksis kjemper om den samme posisjonen ved siden av kaptein Magnus Wolff Eikrem.
– Vi må jo kjempe mot hverandre, men det er jo det som gjelder i denne klubben. Konkurransen kommer bare til å gjøre oss bedre.
– Så det er ikke sånn at du frykter å bli andrevalg og potensielt måtte finne deg en ny klubb igjen?
– Nei, absolutt ikke. Nå har jeg faktisk tenkt å være i en klubb i noen år, gliser Berisha.
picture

Hyller finalehelten: – Han har blitt litt glemt

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame