Populære sporter
All sport
Vis alt

Knutsen kommer med Vålerenga-spådom: – En gruppe som er villig til å stå opp

Kristian Hennie

Oppdatert 28/09/2023 klokken 11:15 GMT+2

De møttes i Eliteserien på søndag og nå er det duket for nok et oppgjør mellom Bodø/Glimt og Vålerenga. Nå skal det spilles om cupfinalebillett på Intility.

Glimt-leiren om Vålerenga: – Han har satt sitt preg på det

ASPMYRA (Discovery):
Kjetil Knutsens Bodø/Glimt ble noen hakk for store for Vålerenga, da Amahl Pellegrino scoret fire mål i 4-2-seieren mot Oslo-laget søndag kveld.
Men kun fire dager senere møtes de to klubbene igjen – denne gangen i semifinalen i cupen, torsdag kveld under flomlysene på Intility.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Roser lagkameratene etter målshow: – Ikke min fortjeneste

Knutsen-skryt

– Det er nå sånn det har blitt. Jeg tror både vi og Vålerenga er glade for at vi er i semifinalen i cupen, som betyr mye for oss.
Det sier Glimt-trener Knutsen til Discovery om det som blir en storartet kamp om cupfinalebillett torsdag kveld på Oslo øst.
I mai i fjor tapte laget fra nord cupfinalen mot Molde, mens Vålerenga må 15 år tilbake i tid sist gang osloklubben var en del av den gjeve finalen.
– Så må jeg også skryte av Enga, for de er i veldig fin utvikling. Bakke har fått satt sitt stempel på det laget og de har gjort noen gode signeringer. Nå bytter vi bane og deler ut kortene på nytt igjen, så det blir spennende å se om vi er rå nok til å klare å vippe den kampen. Det er vi hvertfall innstilt på.
Geir Bakke fikk en tung start etter at han ble ansatt som ny hovedtrener i klubben, etter at Dag Eilev Fagermo ble avskjedighet. På de første tre kampene ble det tap mot henholdsvis Molde, Odd og Sandefjord. Etter dette gikk Oslo-laget seks kamper uten tap (to seirer, fire uavgjort), før det til slutt kom mot Glimt på søndag.
– Ser de bedre ut nå enn tidligere denne sesongen?
– Nå har de endret formasjon og han (red.anm. Geir Bakke) har fått satt litt preg på det. Jeg vil ikke sammenlikne det med den forrige utgaven, men det er en litt annen utgave, sier Knutsen.
I skrivende stund ligger Bakkes menn på 12. plass i Eliteserien – á poeng med FK Haugesund på kvalikplass. Trenerprofilen fra Arna spår at Vålerenga holder seg i Eliteserien hvis de fortsetter å prestere som de har gjort de siste kampene.
– Akkurat nå der de er så er det et solid lag, og det virker for meg som en gruppe som er villig til å stå opp og ta på seg arbeidshanskene. Med det nivået de holder nå, så tror jeg Vålerenga er et Eliteserie-lag også i 2024, sier Knutsen.
Hør siste episode av Indre bane

– Et bedre lag nå

– Jeg har ikke noe å bedømme Vålerenga for. Der har de sin egen trener som kan ta den jobben, så får vi se på hva som var positivt for vår egen del og hva som er negativt. Det blir en helt annen match nå på torsdag, sier Amahl Pellegrino til Discovery.
Hans lagkamerat og landslagsspiller, Patrick Berg, mener at de må steppe opp om de skal ta seg videre til finalen.
– Vi vet nok at de kanskje kommer med en litt annen gjeng på torsdag. De rullerte kanskje litt for å være klare til den kampen. Så vi må et par hakk opp i forhold til vår egen prestasjon, for jeg merket at Vålerenga er et bedre lag nå enn da vi møtte dem tidligere i år, sier Berg.
Forrige gang de to lagene møttes på Intility var i den niende runden av årets sesong, da Glimt vant med 3-1 i Oslo.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame