Populære sporter
All sport
Vis alt

Gulbrandsen sikret cupgull og Europacup-spill for Molde

Espen Blaker

Oppdatert 09/12/2023 klokken 18:12 GMT+1

Fredrik Gulbrandsen ble den store helten da Molde slo Bodø/Glimt i snøværet på Ullevaal.

Fredrik Gulbrandsen avgjorde cupfinalen.

Foto: NTB

ULLEVAAAL STADION (Discovery):
Bodø/Glimt – Molde 0-1:
Han returnerte til Molde i agust etter sju år i utlandet. Søndag avgjorde Fredrik Gulbrandsen cupfinalen i siste ordinære spilleminutt.
Scoringen sikret ikke bare kongepokalen - den gjør også at Molde får Europacup-spill i 2024. Etter femteplassen i årets Eliteserie var Molde avhengige av cupgull for å komme seg ut i Europa også neste sesong.
– Det er helt surrealistisk, det er helt fantastisk, sa Moldes matchvinner til NRK etter kampslutt.
– Jeg synes det var fullt fortjent også. Vi kjempet knallhardt, holdt oss til kampplanen og fikk målet på slutten mot Norges beste lag i år. Det er helt fantastisk, fortsatte han.
Resultatet betyr også at Viking, som var avhengige av Bodø/Glimt-seier, ikke får Europacup-spill neste sesong.

Skrekkskade

Men det var uheldigvis ikke bare det sportslige som havnet i fokus på Ullevaal. Tidlig i andre omgang dundret Emil Breivik inn i Bodø/Glimt-keeper Julian Faye Lund, og Molde-splleren ble liggende og skrike i smerte etter sammenstøtet.
– Beskrivelsen av den reprisen der skal jeg spare det norske folk for, sa NRKs ekspertkommentator Kristoffer Løkberg.
Breivik ble etter hvert båret av banen, og nå fryktes det at midtbanespilleren vil være ute i lang tid.
– Det ser ikke bra ut. Det ser ut som en kneskade, meldte Molde-assistent Trond Strande fra indre bane.

Slik var kampen

Det ble en pangåpning på årets cupfinale. Allerede etter noen sekunder sleivet Molde-keeper Oliver Petersen og holdt på å forære Glimt en kjempesjanse. Deretter gikk Molde rett i angrep som endte med at Julian Faye Lund måtte hente frem en god redning på Emil Breiviks skudd. Faye Lund måtte i aksjon også på det påfølgende hjørnesparket, som Fredrik Gulbrandsen fikk flikket videre fra kort hold.
– Det må ha vært det villeste første minuttet av en cupfinale jeg har sett i mitt liv, sa NRKs ekspertkommentator Kristoffer Løkberg.
Like etter var det Glimt som kom nære på hjørnespark da Isak Helstad Amundsen, som fikk muligheten på bekostning av Odin Bjørtuft, headet ballen like til side for mål.
Kampen hadde roet seg noe før Amahl Pellegrino kunne, og burde, sendt de gulkledde foran. Et frispark ble tatt fort i bakrom, og Pellegrino var plutselig helt alene igjennom. Det så ut til å overraske toppscoreren, som lobbet ballen over.
Glimt fortsatte å styre kampen, men det var Molde som skapte den neste muligheten. Magnus Wolff Eikrem prøvde seg på en frekkis fra kanten av sekstenmeteren, og skuddet overrasket Faye Lund som holdt på å fumle ballen i eget mål.
Den andre omgangen åpnet langt roligere enn den første. Fredrik Gulbrandsen stod for den første muligheten etter 62 minutter, men skuddet fra like utenfor sekstenmeteren ble hindret av Faye Lund. Like etter var Albert Grønbæk på farten, men Molde-forsvaret blokkerte danskens avslutning på heroisk vis.
Det så ut til å gå mot ekstraomganger da Gulbrandsen dukket opp og avgjorde like før slutt. Innbytter Veton Berisha slo inn fra høyre, Kristoffer Haugen mislyktes med sitt volleyforsøk, men i stedet ble det en perfekt pasning til Gulbransen etter en misforståelse mellom Brede Moe og Julian Faye Lund. Gulbrandsen fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål, og avgjorde med det finalen til Moldes fordel.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame