Populære sporter
All sport
Vis alt

Ønsker ikke tilpasse seg forholdene: – Ville ikke vært til vår fordel

Oppdatert 25/04/2023 klokken 20:10 GMT+2

Gressmatta på Nadderud har nok en gang kommet i søkelyset. Tirsdag lå banen dekket under et lag med snø - kun et par dager etter at Eliteserie-banen minnet mer om Ekebergsletta under siste dag av Norway Cup. Brann-leiren er klare på at de ikke kommer til å tilpasse seg matten som møter dem onsdag.

Assistentrener og hovedtrener i Brann, Erik Huseklepp og Eirik Horneland.

Foto: NTB

– Banen er fullt spillbar, men man må tilpasse spillet sitt. Det er ikke en kunstgressbane hvor man kan trille ballen, man må ta litt hensyn. Det er slik det er å drive utendørsidrett, men forholdene er mer enn bra nok å spille på.
Det forteller daglig leder i Stabæk, Jon Tunold, til Discovery dagen før Brann gjester Nadderud og Stabæk i semifinalen i cupen.
Assistent-trener i Brann, Erik Huseklepp, derimot er tydelige på at de ikke kommer til å tilpasse seg den ofte kritiserte gressmatta på Nadderud.
– Vi tenker at det er så mange som har fokus på det, så vi kan ikke ha fokus på det. Vi forbereder oss som om det er en vanlig kamp. Så får vi ta det som det kommer. Vi vet jo ikke hvordan banen vil være å spille på. Vi får bare spille vårt spill og eventuelt gjøre justeringer underveis, sier han til Discovery.
– Vi tar ingen forholdsregler eller går inn for å spille en helt annen type fotball. Det ville ikke vært til vår fordel. Vi spiller alltid på våre styrker og det samme vil vi gjøre i morgen.

Kritisert av flere

Nadderud-matta har nok en gang kommet i søkelyset. Etter søndagens Eliteserie-kamp mellom Stabæk og Haugesund ble gressmatta - som minnet mer om en potetåker - slaktet igjen.
Sportssjef i Haugeund, Eirik Opedal, var én av dem:
Etter åpningskampen mot Odd fikk også underlaget gjennomgå.
– Det er gøy å spille på en åker. Banen er helt forferdelig, men den er som den er, sa Odd-spiller Sondre Solholm Johansen i pausen av 0–0-kampen.
Et par dager med nedbør etter søndagens oppgjør mot FKH hjalp heller ikke banen nevneverdig - hvertfall ikke etter at snøen begynte å lave ned over banen tirsdag.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Se situasjonen: Fagermo rasende etter Brann-straffe

– Lite vi får gjort

Tunold derimot har full tro på at banen blir klar før NM-semifinalen.
– Jeg er ikke bekymret for kampen i morgen. Vi har varme på banen, så snøen og vannet vil smelte. Det blir bare fukt og det vil ikke banen ta skade av.
Gressbanen på Åråsen har fått mye skryt for hvordan den banen så ut i serieåpningen. Tunold mener det er forskjellig klima mellom de to banene.
– Det er store klimaforskjeller her og på Åråsen. Åråsen er en lukket arena. Jeg har snakket med banesjefen på Åråsen og det er en annen temperatur i Lillestrøm og Stabekk. Vi satte på varmen samtidig som Lillestrøm gjorde, men de hadde banen isfri to uker tidligere enn oss, så det er forskjellig klima, sier Tunold.
– Vi har brukt enormt mye penger på gresset, men det er lite vi får gjort. Gresset er dødt og vi er avhengige av et varmere klima for at det skal bli bedre.
Gresset på Nadderud fikk også mye omtale før seriestart da Stabæk-trener, Lars Bohinen, la ut denne videoen på sin Twitter drøye to uker før serieåpningen mot Odd:
Bohinen var i etterkant av videoen tydlig på at det ikke var snakk om kritikk om egen hjemmebane og banemannskapet, men en del av debatten om kunstgress kontra naturgress i norsk fotball.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame