Rekdal og Rosenborg tapte mot 2. divisjonslag: – De hadde flaksen på sin side

Oppdatert 01/06/2023 klokken 21:33 GMT+2

Dagen etter at det ble klart at Kjetil Rekdal fikk fortsette som hovedtrener i Rosenborg røk laget hodestups ut av cupen allerede i den 2. runden. Flere andre lag fra Eliteserien røk også ut.

Kjetil Rekdal før cupkampen mot Stjørdals Blink. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Kjetil Rekdal og Rosenborg sin tøffe, tøffe periode fortsetter. Torsdag gikk laget på et sviende nederlag i cupens andre runde mot 2. divisjonslaget Stjørdals Blink.
– Prestasjonen er ikke der vi vil være. Ingen tvil. Det er en for dårlig kamp. Vi skal vinne en sånn type kamp. Så enkelt er det, sier styrleder i Rosenborg Cecilie Gotaas til Adressa etter kampslutt.
Rosenborg stilte nærmest et toppet lag borte mot naboen fra Stjørdal, men til ingen nytte. To scoringer fra hjemmelagets Andreas Fossli og Robin Hermanstad sørget for 2-0, før Oscar Aga reduserte på straffe like før 90 minutter var spilt.
Men det andre målet klarte aldri Rekdals menn mane frem og dermed endte det med en pinlig andrerunde-exit.
– Stjørdals-Blink er et lag som trener mye og spilte med hjerte på drakta. De hadde flaksen og marginene på sin side, sier Rekdal selv til NRK.
Men Rosenborg var ikke det eneste laget som gikk på en smell torsdag kveld.

Flere smeller

Også Stabæk - som nettopp spilte semifinale i fjorårets cupturnering - tapte mot et 2. divisjonslag torsdag, da de gjestet Kjelsås. Kjelsås vant 3-1 etter å ha ledet 3-0 til pause.
– Det er surt å ryke ut i andre runde. Dette er alt, altfor dårlig. Det er kjedelig, surt og flaut – alt på én gang, sier Stabæk-spiller Fredrik Krogstad til Budstikka
Lillestrøm så også lenge ut til å ryke ut mot Ullensaker/Kisa i ordinær tid, men to scoringer fra Akor Adams - den ene på overtid - sendte kampen til ekstraomganger.
Der var det derimot 2. divisjonslaget som kunne strekke hendene i været, etter at Andreas Rosendal Nyhagen sendte hjemmelaget opp i 3-2. Det holdt helt inn, og Lillestrøm er også ute av cupen allerede etter andre runde.
Tromsø var avhengig av en scoring på overtid for å sende kampen mot Tromsdalen til ekstratid. I ekstraomgangene ble det ingen mål, og Tromsø avanserte til neste runde etter å ha vunnet i straffesparkkonkurransen.
For Bodø/Glimt satt det avgjørende målet langt inne da Pemi Faris satte inn 2-1 i det 87. minuttet mot IK Junkeren. Kjetil Knutsens menn kan dermed se fram mot neste runde.
Vålerenga gjestet Oslo-rival Lyn til cupfest på Bislett. Dag-Eilev Fagermos menn måtte grave dypt, men vant til slutt kampen 2-1 etter en sen scoring av Mohamed Ofkir.
Blant OBOS-klubbene røk Sandens Ulf, Skeid, Hødd, Bryne og Kongsvinger ut av cupen.
Kvik Halden - Moss 0-2
Det står 1-1 i kampen mellom Eik Tønsberg og Strømsgodset. Kampen pågår fortsatt!