Nardo - Lillestrøm 0-4 (0-2)
På kunstgresset i Ranheimsfjæra var det klart for fjerde runde i den norske cupen.
Norgesmesterskapet
Nok en bombe: To Eliteserie-lag hodestups ut av cupen
22/06/2022 PÅ 17:57
Nardo, som til vanlig spiller i 3. divisjon, har imponert i tidligere runder og var laget som måtte forsvare trøndernes cuptradisjoner. De har blant annet slått ut OBOS-ligalaget Stjørdals-Blink på veien til åttedelsfinalen, men mot Lillestrøm fikk de det tøft.
Spesielt én mann gjorde livet surt for Nardo-forsvaret. Pål André Helland stod bak det meste som bortelaget produserte.
Fasit ved kampslutt var to scoringer og én assist for LSKs høyrekant. Samtidig var dødballene fra trønderens venstrefot en kostant trussel mot Nardo.
32-åringen kom til Lillestrøm før fjorårssesongen. Hans første sesong på Åråsen var preget av store skadeproblemer. I Eliteserien ble det bare 340 minutter på høyrekanten, men mot Nardo spilte han 65 minutter.
Hjemmelaget klarte ikke å skape de store sjansene, og det var ingenting å si på den knusende LSK-seieren.
Lillestrøm møter regjerende seriemester Bodø/Glimt i kvartfinalen, etter at de gikk videre mot Aalesund på walkover.

Dødballaget Lillestrøm

Selv om det endte med en komfortabel seier til Lillestrøm, var det et upresist bortelag i åpningsminuttene. Gultrøyene slet med å skape de store sjansene i starten av kampen, men målkontoen ble nesten åpnet takket være et gavmildt hjemmelag.
Rett før halvtimen var passert, holdt Nardo på å rote det fryktelig til for seg selv. Marius Tangvik hadde ikke oversikten og spilte ballen tilbake mot egen keeper, men Preben Øien hadde forlatt buret. Med nød og neppe klarte Nardo å rydde opp, men det skulle ikke ta lang tid før Lillestrøm fikk kampens første nettkjenning.
Minuttet senere fikk LSK et frispark fra drøye 20 meter ut mot høyrekanten. Ikke overraskende var det duket for venstrefoten til Pål André Helland. Med sin presise slegge sendte høyrekanten bortelaget i føringen.
Lillestrøm var gode på dødball gjennom hele kampen, og etter 36 minutter skulle de få uttelling. Midtstopper Tom Petterson stanget inn dagens andre scoring etter en utoverskrudd Helland-corner.

Helland-dobbel

Lillestrøm fortsatte å skape store problemer for Nardo på dødballer etter hvilen. På omgangens to første hjørnespark, var både blant annet Gjermund Åsen nære ved å sette gjestenes tredje, men ved begge anledninger klarte Nardo å klarere i siste liten.
Lillestrøm fortsatte å trykke på. Et fint angrep på venstresiden fant dagens mann, Pål André Helland inne foran mål. Fjorårets assistkonge fant høyrekanten, som fikk en enkel jobb med å sette sitt andre for dagen.
Artikkelen fortsetter under videoen:

Solbakken: – En klubb jeg er vokst opp til ikke å like

Flere LSK-debutanter – Adams med scoring

Etter den tredje scoringen senket Lillestrøm tempoet og Geir Bakke gjorde flere bytter.
Etter to mål og én målgivende ble Helland byttet ut med debutant Ylldren Ibrahimaj etter 65 minutter. Fredrik Holst, Hólmbert Aron Fridjonsson og Akor Adams fikk også sine LSK-debuter. Den danske midtbanespilleren fikk 77 minutter på Extra Arena, mens Adams erstattet Fridjonsson samtidig som Helland gikk av banen.
Selv om Lillestrøm produserte lite den siste halvtimen, skulle én av debutantene tegne seg på scoringslisten. Etter 86 minutter fikk Akor Adams en enkel oppgave med å sette «Fuglas» fjerde.
Matthew fant Lars Ranger på høyresiden. Høyrebacken slo et godt innlegg Adams, som kom fra Sogndal før sesongen, alene foran mål. Spissen fikk en enkel oppgave med å sette sin første scoring for Lillestrøm.
Norgesmesterskapet
Går glipp av møtet med barndomsklubben: – De tør å gjøre det på sin måte
21/06/2022 PÅ 19:41
Norgesmesterskapet
Sliter med å selge ut cupfinalen: – Byr på utfordringer
29/04/2022 PÅ 06:33