Delaveris senket KFUM og sendte Odd til semifinale i cupen

Oppdatert 26/09/2019 klokken 20:37 GMT+2

KFUM ga god kamp og hadde også en kjempemulighet til å få ekstraomganger, men så kom Odd-toget skikkelig i gang.

Filip Delaveris Odd

KFUM - Odd 2-5
Kampen var tett og jevn, og KFUM hang veldig godt med i lang tid. Mot slutten ble det derimot klart at Odd var et nummer større enn hjemmelaget, og med enorm kontringsstyrke og effektivitet avgjorde de kampen og sikret avansementet til semifinalen i cupen.
– Jeg var skuffet i første omgang og forbanna til pause, men jeg er veldig fornøyd med andre omgang. Vi er godt trent. Det er et helt annet trøkk og intensitet i oss, og da er det stor forskjell på lagene, oppsummerer Odd-trener, Dag-Eilev Fagermo til NRK.
Hvem han ønsker å få i semifinalen er ikke så nøye, forteller han, men Fagermo er klar på at han ønsker seg hjemmekamp.

Ikke fornøyd med forsvarsarbeidet

KFUM ga Odd kamp lenge, og da Lars Olden Larsen satte inn 3-2 ti minutter før slutt, tok det fyr på Ekeberg. Men derfra og ut viste Odd seg fra sin beste side, og med to nye mål kunne de slippe jubelen løs.
– Vi hadde muligheten til å komme tilbake i matchen, og så åpner vi oss fullstendig mot slutten. Det er selvfølgelig skuffende, men vi må kunne håndtere det. Om vi skal spille den fotballen vi gjør så må vi være mye bedre i forsvarsarbeidet vårt, og spesielt en mot en, forteller KFUM-trener Jørgen Isnes.
Odd tok ledelsen to ganger, først med Eliteseriens toppscorer, Torgeir Børven, og deretter ved Tobias Lauritsen. Overraskelseslaget KFUM yppet seg, og David Tavakoli scoret hjemmelagets mål, før Simen Vedvik fikk servert en kjempesjanse fra Fredrik Semb Berge alene med Rossbach.
Men i stedet for å utligne, var det keeperen som gikk seirende ut av duellen, og bare noen minutter senere kunne det unge stjerneskuddet, Filip Delaveris, sette inn 3-1.
KFUM nektet å gi opp, og ti minutter før slutt sendte Lars Olden Larsen Ekebergsletta nesten til himmels, da han dunket inn reduseringen.

Delaveris-dobbel

Men selv med fornyet tro, var de høyere maktene med bortelaget i dag. Odd var effektive, og Vebjørn Hoff smalt inn 4-2 kun tre minutter senere.
Ett minutt senere kom Odd på en ny overgang. Rashani slapp ballen perfekt til 18 år gamle Delaveris som satte sitt andre for dagen og sitt fjerde på to kamper.
Det målet var spikeren i kista, og det endte med Odd-avansement til slutt. Rashani kunne også satt det sjette og det syvende målet for skienslaget, men på overtid ble det reddet på strek fra et oppofrende KFUM-forsvar, før han alene med keeper ikke klarte å overliste Knut-André Skjærstein i «Kåffa»-buret.
Hjemmelaget var nære ved å ryste laget som er på tredjeplass i Eliteserien, og skapte mange sjanser. Likevel ble det tydelig mot slutten at Odd var et lite hakk bedre, og det betyr semifinale i cupen for Dag-Eilev Fagermos menn.