Frisparkperle sendte Godset til NM-kvartfinale

Oppdatert 14/06/2018 klokken 21:02 GMT+2

Eirik Ulland Andersens klassescoring senket Ranheim i cupens fjerde runde.

Eirik Ulland Andersen

Strømsgodset - Ranheim 2-0
Det har lugget voldsomt for Strømsgodset så langt i 2018. Klubben ligger på 12. plass i Eliteserien, og forrige uke forlot Tor Ole Skullerud sin stilling som hovedtrener. Bjørn Petter Ingebrigtsen leder på laget på midlertidig basis.

Frisparkperle

Torsdag fikk klubben en etterlengtet opptur i cupen. Kampen mot Eliteserie-sensasjonen Ranheim var tett og jevn, men det var en magisk detalje som avgjorde kampen.
58 minutter inn i kampen tok nemlig frisparkesset Eirik Ulland Andersen sats fra om lag 25 meter og hamret ballen i krysset bak Ranheim-keeper Even Barli.
– Deilig at jeg endelig scorer på frispark igjen. Jeg har hatt en del gode forsøk, og da er godt å se at den endelig går inn, sa målscoreren til NTB.
– Det ble en tett og jevn kamp mellom to gode lag. Vi visste at det ville være viktig å score det første målet. Det klarte vi. I perioden etter scoringen synes jeg egentlig vi har bra kontroll selv om Ranheim har en del ball, tilføyde han.
Ranheim kriget på og hevet sitt spill etter 1-0-scoringen. Blant annet fikk Sondre Sørlokk skyte fra kloss hold, men Tokmac Nguen fikk kastet seg foran og blokkert avslutningen.
I stedenfor var det Strømsgodset som scoret igjen. Bassel Jradi ble spilt gjennom alene med keeper et par minutter inne på overtid. Dansk-libaneseren tok elegant med seg ballen og chippet den over Barli i Ranheim-målet til 2-0.
Trønderne er dermed ute av cupen, mens Strømsgodset avanserer til kvartfinalen.

Straffesparkkonurranse

Trømsø - Vålerenga 3-3 (7-8 etter straffesparkkonkurranse)
Kampen mellom Tromsø og Vålerenga ble jevnspilt. Verken 90 eller 120 minutter klarte å skille lagene, som gikk til straffesparkkonkurranse på stillingen 3-3. Da hadde Bård Finne scoret to ganger og Sam Johnson én gang for Vålerenga. Et Daniel Berntsen-mål og to fra Runar Espejord var hjemmelagets beholdning.
Dessuten pådro Daniel Fredheim Holm seg sitt ndre gule kort i løpet av ekstraomgangene og ble utvist.
Vålerenga scoret på samtlige av sine straffer, men Tromsøs Jostein Gundersen brente sitt straffespark.
Dermed ble Vålerenga det siste laget som sikret seg en plass i kvartfinalen.
Kvartfinalene trekkes senere torsdag kveld.