Det melder Idrettsforbundet og NFF på en pressekonferanse tirsdag kveld. Kommunikasjonsdirektør i NFF, Gro Tvedt Anderssen bekreftet at kampen mellom Norge - Serbia vil spilles for tomme tribuner 26. mars.
– Vi har fulgt situasjonen tett og forsøkt å identifisere tiltak i tråd med helsemyndighetenes anbefalinger som gjør at vi kan gjennomføre kampen med publikum. Når helsemyndighetene i kveld anbefaler at kampen bør spilles uten publikum retter vi oss selvsagt etter dette. Hensynet til liv og helse til de 27.000 som har planlagt tilstedeværelse på Ullevaal 26. mars er viktigst, sier Anderssen.
Hun la til at det er Det europeiske fotballforbundet (UEFA) som arrangerer kampen, men at NFF er innstilt på at den skal spilles. De som har kjøpt billett vil få den refundert.
Eliteserien
Er vant med benkesliting: – Derfor jeg står her ute
EN TIME SIDEN
Norges idrettsforbund, Norges Fotballforbund, Norges Håndballforbund, Norges Skiforbund og Norges Ishockeyforbund holdt en felles pressekonferanse tirsdag kveld.
Tidligere tirsdag kom Folkehelsedirektoratet (FHI) med anbefalingen om å avlyse eller utsette alle arrangementer med over 500 deltakere på grunn av situasjonen rundt koronaviruset. I tillegg kom Helsedirektoratet med anbefaling om at kampen mellom Norge - Serbia bør gå for tomme tribuner. Som NFF senere valgte å følge.
– Dette nye rådet kan også få konsekvenser for seriestart i toppfotballen og cupen. Her er vi i dialog med klubbene om mulige løsninger og må komme tilbake med tiltak, la Anderssen til.
Også Birkebeinerrennet ble avlyst etter anbefalingen fra FHI.
Troppen til Serbia-kampen offentliggjøres mandag. Slår Norge Serbia og så enten Skottland eller Israel, vil EM-plassen være sikret.
Norge har ikke spilt et sluttspill i seniorfotball for menn siden 2000.
(Eurosport/©NTB)
UEFA Europa Conference League
Drømmer om å gjøre som RBK på 90-tallet: – Vi vil bryte nye barrierer
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
18 TIMER SIDEN