I realiteten bytter de bare navn, sier Rune Nordhaug, som er seksjonsleder klubbstøtte.
– Det som har skjedd er at Nest-Sotra har byttet navn til Øygarden FK, men de fortsetter med samme økonomi, samme lisens og samme handlingsplaner under nytt navn, forsikrer Rune Nordhaug i NFF til Eurosport.
Eliteserien
Disse Eliteserie-trenerne tjente mest i fjor – én skiller seg klart ut
4 TIMER SIDEN
– De har også samme organisasjonsnummer og da blir det den samme juridiske enheten. Så det vil si at de fortsetter på samme nivå med tanke på handlingsplaner og klubbslisen, og må stå for den gjelden de potensielt har.
Nå blir det altså slik det fra 2020 er Øygarden Fotballklubb som spiller toppfotball på Ågotnes stadion. Nest-Sotra, som nå kjemper for kvalik om opprykk til Eliteserien, endrer rett og slett navn til Øygarden FK, og plassen i OBOS-ligaen blir overført til nysatsingen.
Øygarden Fotballklubb blir en helt ny og selvstendig klubb som minst spiller i OBOS-ligaen neste sesong. Og der Øygarden til neste år blir ett lag, herrer senior, vil Nest-Sotra fortetter som klubb med aldersbestemt fotball. Trolig starter de et nytt seniorlag nederst i divisjonssystemet, kan man lese på klubbens nettsider. Opplysningene fra klubben ble først også gjengitt av Eurosport.
Mange har reagert og latt seg provosere av nyheten. Bakgrunnen for det er at Nest-Sotra lenge har slitt økonomisk. I årets OBOS-liga er de fratatt fire poeng, og særlig det siste poengtrekket ble særdeles dårlig mottatt i klubben.
Fredag rykket også NFF ut med en melding på Twitter i håp om å oppklare situasjonen:
«Lisensen til Nest-Sotra overføres ikke til annen klubb. Nest-Sotra bytter navn til Øygarden FK. Alle forhold som har med klubblisens vil fortsette som nå når klubben heter Nest-Sotra, men under nytt navn», skriver forbundet.
– Det har vært viktig for oss at ingen kreditorer blir liggende igjen med tap, som de kunne blitt om de hadde blitt en ny klubb, hvilket de ikke fikk lov til, sier Nordhaug til Eurosport.
– Det mange spør seg om er jo hvorfor de bytter navn da?
– Det er opp til klubben hvorfor man vil bytte navn, men det er ikke noe reglement i Norge som tilsier at det ikke er lov. Mange klubber har gjort det. Odd Grenland til Odds Ballklubb, for eksempel. Det de har argumentert for er at de danner en ny kommune og forsøker å samle en større region om klubben. Det kan jo være fornuftig det.
– Forstår du at mange reagerer og er forvirret?
– Klubblisensnemnda har vært ekstremt tydelige på at de ikke får lov til å legge igjen handlingsplaner og gjeld. Vi har diskutert saken nøye, men det er som sagt ikke noe reglement som hindrer navnebytte, sier han og legger til:
– Men basert på det klubben la ut i går, forstår jeg veldig godt at folk stiller spørsmål. Det stemmer ikke med virkeligheten, og jeg håper folk forstår at det kun er et navnebytte og at dette ikke betyr at de kan starte på scratch.
Lørdag spiller Nest-Sotra det som kan bli en historisk kamp på Ågotnes. Det er sesongens siste seriekamp, og kan dermed også bli den siste totalt, når allerede opprykksklare Aalesund kommer på besøk.
Eurosport følger de to siste serierunde med OBOS-direkte. Se helgens sending fra klokken 15:30 lørdag.
VM
Flere lag bøtelagt av FIFA under VM
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Bekreftet: Rosenborg henter finsk midtbanetalent
7 TIMER SIDEN