• Vi viser kanskje ikke koreansk fotball, men alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen kan du se på Dplay og Eurosport Player - sikre deg tilgang her!
29-åringen ble nemlig nylig seriemester med sitt sør-koreanske lag, Ulsan Hyundai. Det gjør han til den første norske spilleren som noen sinne har vunnet seriespill utenfor Europa.
Og ja, det skal sies: Mix er ikke helt og holdent norsk. Som norsk-amerikaner valgte han tidlig i karrieren å spille for det amerikanske landslaget, men oppveksten skjedde i Norge og i barndomsklubben Frigg.
Eliteserien
KBK-helt klar for ny klubb: – Det kjennes spennende
11 TIMER SIDEN
Etter en rask konsultasjon med Norges kanskje største statistikk-ekspert, VGs Geir Juva, kan man også informere om følgende:
Adam Larsen Kwarasey (som forøvrig heller aldri har vært aktuell for det norske landslaget, da han valgte å representere Ghana), vant i 2015 sluttspillet i MLS med Portland Timbers. Klubben kom dog på 4. plass i seriespillet, så den nåværende VIF-keeperen ble aldri seriemester.
Neste steg på veien blir playoff-kampen i sluttspillet mot Daegu førstkommende søndag. Da skal man krone seriemesterskapet med selve ligamesterskapet i Sør-Korea.
– Det er ligamesterskapet her som er det store og betyr absolutt mest. For å vinne K-league må man kvalifisere til sluttspillet, og så vinne der, forteller Diskerud til Eurosport.no og legger til at seriesystemet kan sammenlignes med Belgia sitt.
Les også: Kan miste gullkampen

– Nivået er bra

Når vi snakker med Diskerud forteller han entusiastisk om Korea-eventyret. Han mener K-League, det øverste nivået i Sør-Korea, er en meget habil liga.
– Nivået er bra. Husk S-Korea kom til finalen i U-23 VM sist, og A-laget banka Tyskland i Russland-VM.
– Men det er mange brasilianere som spiller her, og Brasil har nok den høyeste andelen av utenlandskvotene.Det bobler over av talent.
Såvel som å nyte fotballen, elsker han livet på et sted som skiller seg fra både Norge og USA på de fleste måter.
– Jeg har det knallbra og føler meg innvendig snart som koreaner. Jeg har for eksempel gått helt opp i matkulturen her og har begynt å forstå ris. Det er kanskje litt corny, men jeg innser for eksempel nå at ris, som den tilberedes og serveres hjemme i Norge, er nærmest vulgært, ler han.
– Nå tror jeg alle her, bortsett fra mine nære koreanske venner, ser på meg som «veeeldig utlending» både inni og uttapå. Alle moteriktige her dekker seg til, pudrer seg og gjemmer seg for sola, mens jeg går med minst mulig klær og koser meg i sola hele tiden.
Den eksentriske midtbanespilleren, med en fortid i både Stabæk og Rosenborg, holder seg opptatt på helt andre områder også.
– Jeg har lært mye om arbeidsmoralen og tankegangen på et av verdens mest betydningsfulle verft. Jeg jobber litt med andre saker der også for storkunder.
Les også: – Han må selges ved neste korsvei

– Jørn Andersen prøver å få meg til Nord-Korea

Det er få norske spillere som har reist til så mange verdenshjørner som nettopp Mikkel Morgenstar Pålssønn "Mix" Diskerud, som er hans fulle navn. Fra Stabæk til Belgia og videre til Rosenborg. Noen år i New York før utlån til IFK Gøteborg, og til slutt endte han altså opp på lån i Sør-Korea.
Da har han rukket å gjøre seg noen tanker på hvordan det er å leve i det han omtaler som et litt annerledes land.
– Det er veldig rent her og omtrent null kriminalitet. Det er også en veldig homogen befolkningsgruppe og ytterst få utlendinger, som koreanerne som kjent er litt skeptiske til. Vi utlendingene må liksom hele tiden bevise at vi har noe helt ekstra å tilby for å bo her, men gjør vi det blir vi respektert.
– Respekt er liksom hele greia. I Norge og USA er det kanskje mer status som gjelder - her er det respekt. Har egentlig ikke tenkt så mye over lovene her, men det er felles moral og ikke mange livssyn og religioner som møtes. Så oppsummert kanskje litt for lite galskap, men veldig veldig safe, sier han.
Det er sjeldent aktuelt å reise hjem til Norge. I en hektisk fotballhverdag blir det litt for langt. Han har derimot besøkt både Vietnam, Filippinene og Japan - i tillegg til et tilbud som fortsatt står seg:
– Jørn Andersen prøver å få meg til Nord-Korea med ham, men jeg har vært litt feig der.
Les også: Glimt med helomvending

Sammenligner seg selv med Frode Johnsen

Han fylte nettopp 29 år og er på papiret under kontrakt med Manchester City, som er i samme økonomiske konsern som gamleklubben New York City. Tiden i Sør-Korea er altså foreløpig kun et utlån, men han kan gjerne se for seg å bli gammel der nede.
– Jeg vet at Frode Johnsen levde og spiste sunt mens han spilte i Asia. Jeg tror jeg spiser enda sunnere, så da får vi se hvor lenge jeg holder, sier han, før han legger til:
– Men jeg skal ikke avslutte karrieren i Odd, altså.
Samtidig legger han ikke skjul på at det er ting han savner i Norge.
– Jeg lengter mye etter norsk natur, og norsk tradisjonsmat.
Og andre ting han ikke savner:
– Ikke norske matbutikker eller restauranter. Dét er bedre her.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Vil avslutte i Frigg

Diskerud følger fortsatt med på norsk fotball. «Både det sportslige og litt til» som han selv sier. Stabæk og Rosenborg er klubber han var svært populær i som spiller.
– Det hadde selvfølgelig vært kult å ikledd meg drakter jeg har spilt i tidligere, pluss kanskje også det laget som betydde mest for meg da jeg var liten - Vål'enga.
– Men fikk ikke napp der, så da ble det Frigg og Stabæk og Sjetne, og da blir det vel kanskje noen av dem som er mest aktuelle.
På Twitter og i andre sosiale medier har supportere fra Bærum selv henvendt seg til Mix og bedt han komme tilbake.
– Ja jøss, Stabæk, ja, sier han muntert.
– Men min siste fotballkamp ever - den skal spilles for Frigg. Og til det får Ola (Kamara) og Helge og Martin og Jojo holde seg i form.
Det kan kanskje være litt forvirrende å skjønne om han er amerikansk eller norsk. Men la det ikke være noen tvil:
– Jeg har lyst på et par år i Norge før den gamle kroppen skriker etter sol og varme igjen. Hvor bor Frode Johnsen nå forresten?
  • Vi viser kanskje ikke koreansk fotball, men alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen kan du se på Dplay og Eurosport Player - sikre deg tilgang her!
Premier League
Klubben bekrefter: Hodgson blir Kings nye trener
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Molde kan ha funnet sin nye spiss: – Vil passe bra inn
15 TIMER SIDEN