– Hun har akkurat sovnet, så det passer fint.
Det sier Kristoffer Zachariassen til Discovery i det vi slår på tråden til midtbanespilleren i Budapest. 27-åringens liv har forandret seg mye de siste månedene. Først ble han utenlandsproff etter å ha blitt solgt fra Rosenborg til ungarske Ferencváros, men enda viktigere: For seks uker siden ble han far for første gang, og nå har endelig samboer Mathilde og den nyfødte kommet ned til den ungarske hovedstaden.
– Nå er de på plass, så det er veldig fint, sier «Doff» videre.
Eliteserien
Se høydepunktene: Bodø/Glimt slo LSK på Åråsen
12 TIMER SIDEN
Det er ikke bare på privaten det har gått fint for Sotrastrilen den siste tiden. På banen har midtbanespilleren blitt en av trener Peter Stögers mest betrodde menn. I ligaen har han startet seks av syv kamper, han spilte alt av kvalikkampene i Champions League, og har startet begge kampene i Europa League-gruppespillet.
– Starten her har vært veldig fin med mye spilletid, kule kamper både med lokalderby og Europa. Det har vært en veldig fin start, sier midtbanespilleren som spiller fast for laget på topp i ungarske ligaen med seks seire på syv kamper.
LES OGSÅ: To norske unggutter på eksklusiv liste
– Er du overrasket over at du har kommet inn der og fått spille så mye med en gang?
– Det er nok litt overraskende ja, mest fordi det er en litt annen type fotball med mer ballbesittelse og lengre angrep, i motsetning til i Norge. Det har gjort at det har vært en omstilling for meg som spiller, forklarer Zachariassen.

Fnyser av ekspertenes kritikk mot Eliteserien: – Jeg skjemmes

Både i Sarpsborg 08 og Rosenborg hadde 27-åringen indreløper som utgangsposisjon, men han ble stadig byttet rundt etter behov. Den trenden har fortsatt i Budapest.
– Haha, ja. Så langt har jeg spilt kantspiller, sittende midtbanespiller, offensiv og indreløper, men det går fint, humrer vestlendingen.

Roser supporterne

I tillegg til kjente navn som tidligere landslagsspiller for Tyskland Marko Marin og forhenværende Everton-spiller Muhammed Besic i Ferencváros finner man også flere spiller med en fortid i Norge der.
Tokmac Nguen, den stadig tilbakevendende Eliteserie-spilleren Franck Boli og tidligere Molde-spiller Henry Wingo er på plass i storklubben. De var gode å ha da Zachariasten byttet ut Trondheim med Budapest.
– Det var noe helt annet å komme hit. Plutselig gikk alt på engelsk, og det var mye forskjellige kulturer i garderoben hvor samtalene gikk på fransk, bosnisk, serbisk og flere andre språk. Da var det godt å ha de her til å hjelpe meg. Heldigvis er det en ganske enkel gruppe å komme inn i, så det har gått fint, forklarer han.
LES OGSÅ: Solbakken tror ikke på tyrkiske overraskelser
Ferencváros, eller Fradi som de kalles, har en beryktet fanskare som ikke bare følger fotballget Fradi, men hele klubben, uansett idrett. De er også kjent for et høyt lydnivå, noe Zachariassen har fått merke.
– Det er helt ekstremt. Den kjernen som kommer på alle kampene er jeg imponert over. De lager en vanvittig lyd. Vi snakker nitti minutter hvor de står på beina og synger for full hals. Helt rått, sier Zacharissen som bortimot snakker seg tom for superlativer.

Vil tilbake på landslaget

På vårsesongen var Zachariassen en av de store formspillerne i Eliteserien. Midtbanespilleren var Rosenborgs toppscorer, og det endte med et landslagsuttak til VM-kvalikkampene i juni. Etter overgangen til ungarsk fotball har det vært to landslagsuttak, begge uten Kristoffer Zachariassen. Han synes ikke det er så rart.
– Jeg har selvsagt lyst tilbake dit, men det har vært en ny hverdag her, og jeg føler at jeg må heve nivået mitt enda litt for å bli aktuell. Men jeg håper mulighetnee kommer når jeg er skikkelig i gang her, for landslaget er det største, sier han selvkritisk.
– Selv om du spiller fast uke inn og uke ut - så har du en del å gå på?
– Ja, det mener jeg. Jeg blir bedre hele tiden, og det kommer mer og mer. Regner med at det blir bra utover høsten.
Men landslagspausene har blitt flittig brukt på tross av at han ikke har kommet med i Solbakkens tropp. Parets førstefødte kom til verden en uke før pausen i september, og nå satser 27-åringen på å få sjekket ut storbyen for første gang.
– Jeg har faktisk ikke fått sett byen enda. Nå hadde vi siste trening i dag(torsdag) før helgefri, så da får jeg sjekket ut det, forklarer strilen.

Store nivåforskjeller

Sotra-strilen synes det er vanskelig å vurdere nivået i Eliteserien opp mot ungarske Nemzeti Bajnokság I (NB I), men måten å utøve fotballen på er det klare forskjeller på.
– Her er ikke forsvar så viktig. Lagene har fokus på det offensive. Det er lange angrep, og mye ballbesittelse, noe som gjør at det blir mindre frem og tilbake og Hawaii enn det er i Norge, forklarer midtbanespilleren med godt over 100 kamper i Eliteserien.
Han forteller også om store nivåforskjeller.
– De beste lagene her er veldig gode, og mye bedre enn de i bunnen. Samtidig har de lagene lengst nede på tabellen noen veldig gode enkeltspillere, men de er ikke sterke som kollektiv, forklarer han avslutningsvis.
Eliteserien
Se høydepunktene: Vålerenga banket Strømsgodset
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Hyller midtbanejuvelens sesong: – Kanskje Bodø/Glimts beste
13 TIMER SIDEN