Med overskriften «Next Generation 2021: 60 of the best young talents in world football», har The Guardian satt sammen en unummerert liste over spillere, født i 2004, som de mener er de største talentene i verden.
Listen dukker årlig opp hos den britiske storavisen. I 2017 var daværende Molde-spiller Erling Braut Haaland, nåværende Manchester City-stjerne Ferran Torres og Manchester United-kant Jadon Sancho en del av den ekslusive gjengen. I tillegg var også daværende Sarpsborg 08-spiller Jørgen Strand Larsen en del av gjengen fra 2017.
Eliteserien
Sarpsborg 08-sjefen om ekspertens trenerliste: – Mange gode navn der
28 MINUTTER SIDEN
I 2020 dukket Vålerenga-spiller Odin Thiago Holm opp på listen. I år har Norge doblet antall spillere, for blant årets 60 spillere finner vi Bodø/Glimt-produktet og Nordsjælland-spiller Andreas Schjelderup, samt Juventus-juvel og Ull/Kisa-produkt Elias Solberg.

– Eksepsjonelt

Sistnevnte skapte store oversktifter da han i sommer ble klar for den italienske storklubben Juventus. 17-åringen, som signerte en avtale ut 2024 med «Den gamle dame», gikk fra OBOS-ligaklubben – og moderklubb – Ull/Kisa.
Daglig leder i Ull/Kisa Andreas Aalbu er stolt over at Elias Solberg er inne på The Guardians ekslusive talentliste.
– Først og fremst er det en stor anerkjennelse for han, og et bevis på at han gjør ting riktig. Samtidig er det utrolig stort for oss at en spiller fra Ull/Kisa blir rangert såpass høyt ute i verden. Når vi får fram sånne talenter, så er det noe eksepsjonelt, sier Aalbu til Discovery.
Aalbu forteller at gjengen i Ull/Kisa har god kontakt med Elias Solberg i Italia.
– Jeg prater med han jevnlig. Faren hans sitter i styret her, og Elias var selv innom her i forrige uke.

Europeisk interesse på OBOS-spillere

I tillegg til Juventus, var en rekke andre storklubber ute etter OBOS-ligatalentet – deriblant Paolo Maldini og AC Milan. Discovery vet også at Solberg besøkte en rekke andre klubber før valget valt på Juve, deriblant Midtjylland og Brøndby i Danmark.
– Det var fryktelig mange klubber som var ute etter han tidligere i år, men det er nå det virkelig starter. Det er et skikkelig trangt nåløye å komme gjennom i Juventus og et skikkelig kjøttmarket, men det er noe helt spesielt med Elias. Jeg er ganske sikker på at han har kvalitetene som skal til for å klare å komme seg gjennom det nåløyet, sier Ull/Kisas daglige leder Andreas Aalbu til Discovery.
Andreas Aalbu tror at overgangen til Elias Solberg, fra Ull/Kisa til Juventus, kan gjøre at flere europeiske klubber får øynene opp for OBOS-ligaen.
– Ja, det tror jeg. Jeg vet at det er interesse fra flere europeiske klubber på spillere i OBOS-ligaen. Også på flere av våre talenter i utviklingsavdelingen, sier den daglige lederen.
Saken fortsetter under videoen.

Dette er tallenes tale i gullkampen: – Nei, det der går ikke

Stor i Danmark

Andreas Schjelderup er den andre norske spilleren på The Guardians liste. Bodøværingen to det utradisjonelle valget og dro rett fra Bodø/Glimt sin ungdomsavdeling og til Nordsjælland i Danmark. i Nordsjælland spilte nordmannen på U19-laget det første halvåret, før han i januar 2021 ble flyttet opp til A-laget.
Denne sesongen har Schjelderup virkelig stått fram som en ordentlig komet for den danske Superliga-klubben. 17-åringen har spilt samtlige 11 kamper for laget til Flemming Pedersen, der han foreløpig står med tre nettkjenninger.
Da Discovery pratet med han etter kampen mot SønderjyskE i mars, sa Schjelderup følgende om egne ambisjoner:
– Jeg vil bevise meg verdig her. Vise hva jeg kan gjøre for denne klubben. Forhåpentlig kan jeg score noen flere mål og assist for denne klubben i denne ligaen.
Bodø-gutten har to kamper for U21-landslaget. Senest onsdag var Schjelderup med på å slå Kosovo 3-0 med G18-landslaget.
I tillegg til nevnte Elias Solberg (2021), Andreas Schjelderup (2021), Odin Thiago Holm (2020), Jørgen Strand Larsen (2017) og Erling Braut Haaland (2017) har også Sander Svendsen (2014), Martin Ødegaard (2015), Rafik Zekhnini (2015), Joshua Kitolano (2016), Edvard Tagseth (2018) blitt plukket fram av The Guardian.

Mener denne posisjonen er minst viktig på et lag: – Alle kan spille der!

Eliteserien
I kulissene hos Glimt: Den magiske reisen fra OBOS til Mourinho-sjokk
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Bodø/Glimt-spesial: De historiske dagene da Roma fikk bank
3 TIMER SIDEN