Første oppgjør mellom River Plate og Boa Junior endte 2-2, men lørdagens returkamp ble utsatt etter at spillerbussen til Boca Juniors ble angrepet av River Plate-fans. Flere av spillerne skal ha blitt skadd etter at tilhengerne knuste ruter, brukte pepperspray og kastet steiner.
Kampen ble i første omgang flyttet til søndag – men heller ikke den ble avviklet. Nå er kampen utsatt på ubestemt tid, men den italienske byen Genova tilbyr seg nå å være vertskap for returkampen.
Mandag mottok klubbledelsen i de to klubbene ett brev fra viseborgermesteren i den italienske byen, Stefano Anzalone der det foreslås å avvikle kampen på byens stadion Marassi, kjent som Stadio Luigi Ferraris.
Fotball
Solbakken om Glimt-bragden: – Det er et stykke opp til det Rosenborg gjorde
3 TIMER SIDEN
Anzalone skriver at byen historisk sett, kulturelt og sportslig, er tett på Buenos Aires, og at de føler dype forbindelser til klubbene.
«Klubbene, som ble grunnlagt av våre landsmenn som emigrerte fra Italia til Argentina på starten av 1900-tallet, er i dag forbundet med våre klubber Genoa og Sampdoria", står det i brevet, ifølge Ritzau.
Han skriver også at byen etter den tragiske broulykken i august, der 43 mennesker mistet livet, gjør at de ønsker å gjennoppleve sine røtter.
– Vår by vil være beæret over å få være vert for denne viktige og prestisjefulle argentinske derbykampen, skriver Anzalone.
Tirsdag skal det avholdes et møte mellom klubbpresidentene i de to klubbene og Sør-Amerikas fotballforbund. Da er målet å finne fram til en ny dato og et sted finalen kan spilles.
(©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Var-slakt, Hornelands forsvarstale og kritiske til lånespillere
3 TIMER SIDEN
Fotball
Landslagsspiller må operere
4 TIMER SIDEN