• Se Bodø/Glimt - Sandefjord søndag klokken 18.00 på Eurosport Pluss eller Dplay. Få tilgang her.
Tekst av Håkon Østmoe Brandsnes.
Jens Petter Hauge (20) ble torsdag formiddag klar for Milan. Det bekreftet både Bodø/Glimt og den italienske storklubben på sine hjemmesider. Bodøværingen har signert en femårskontrakt med storheten.
Indre Bane
Mener nachspiel-skandalen var avgjørende for at Horneland fikk jobben
27 MINUTTER SIDEN
– Det er en vanvittig klubb han kommer til. Det er en gigant, selv om de ikke har vært så gode de siste årene. Det er ikke Milan på 80- og 90-tallet, men likevel. Det er ingen tvil om at det er en helt magisk overgang for oss fotballfans, sier Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson.
Hauge blir den første nordmannen i Milan siden Steinar Nilsen var der i 1997/1998-sesongen. Jørgen Strand Larsen var forsåvidt på utlån der i 2017/2018-sesongen, men fikk aldri spille for seniorlaget.
Jonsson mener Hauges overgang er helt oppe med de største i norsk fotballhistorie, helt på linje med da Martin Ødegaard signerte for Real Madrid i 2015.
– Det er kanskje bare Ødegaard som er større. Carew (til Valencia) er kanskje i toppen hvis man ser på økonomien. Dette er uansett helt i toppen av norske overganger til utlandet.

Se video: Her er Hauge på vei inn for å gjennomføre den medisinske testen

Skade kan være god timing

Ifølge nettstedet Calciomercato skal overgangssummen være på rundt 5 millioner euro. Det tilsvarer rundt 56 millioner norske kroner.
Normalt ville det vært den kroatiske stjernen Ante Rebic som hadde servert Zlatan Ibrahimovic med baller fra venstrekanten. Rebic er derimot ute av spill i minst to uker etter at han fikk albuen ut av ledd i Milans 2-0-seier mot Bologna.
Jonsson tror likevel Hauge har en jobb foran seg med tanke på å spille seg inn i førsteelleveren.
– Jeg vil tro det tar litt tid. Det er et Milan-lag som har endret seg litt i det siste. Det har vært mye rør og feilkjøp, men nå har man fått et mye yngre lag. Han konkurrerer med jevngamle spillere som Brahim Diaz og Rafael Leao, sier Jonsson.
Han understreker likevel at det kan være en fordel for nordmannen at Rebic er ute.
– Det er positivt og hjelper, men han kommer ikke til dekket bord. Jeg forventer at han må spille seg inn på laget. Det blir selvfølgelig tøft. Man kan ikke forvente at han skal prege laget fra starten.
Joacim Jonsson tror Ola Solbakken kommer til å Hauges plass i Glimt.
– Han er en litt annen type spiller. Hauge er mer teknisk. Solbakken har kanskje litt større fysikk og kraft, og derfor mer lik (Amor) Layouni. Alt Glimt har tatt i, blir jo til gull, så vi får håpe at det blir sånn med Solbakken også.

Hauge-erstatter, chips-dilemma og skadenyheter

Eliteserien
Slik forklarer han kollapsen: – Et kollektiv som ikke har fungert
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Haugesund henter senegalesisk midtbanespiller
2 TIMER SIDEN