Det har ligget i kortene i flere dager, men torsdag ettermiddag var det endelig klart. Jens Petter Hauge er klar for den italienske storklubben Milan. Hauge har signert en kontrakt som strekker seg til 30. juni 2025. Det skriver Bodø/Glimt på sine hjemmesider. Også Milan bekrefter overgangen torsdag formiddag.
Jens Petter Hauge får nummer 15 i den italienske klubben
Eliteserien
Tidligere Roma-spiller klar for AaFK
EN TIME SIDEN
– Det føles veldig bra, og ikke minst veldig riktig. AC Milan er en av de største klubbene i verden, med syv Champions League-titler. Det er en klubb som er bygget for å vinne, og som har lyst til å vinne titler. Det kan passe meg bra, sier Hauge til Glimt.
20-åringen står med 26 mål på 51 kamper for Glimt de to siste sesongene. Nå forlater unggutten klubben umiddelbart.
– Det er klart jeg synes det er trist å dra fra Glimt. En klubb jeg har vært i i mange år. Det blir rart å reise fra laget nå i midten av sesongen, men både Glimt, jeg og AC Milan er veldig fornøyd med avtalen. Da blir det det beste nå, sier han videre.
Ifølge den italienske avisen Calciomercato skal overgangssummen ligge på fem millioner euro, noe som tilsvarer drøye 56 millioner norske kroner.
Det gikk rykter om Hauges fremtid i Bodø/Glimt i hele sommer. Tidligere i sommer takket han nei til en overgang til belgiske Cercle Brugge, i tillegg til at han selv har uttalt at en rekke klubber har vært interesserte.
Nå går altså ferden videre til en av verdens største klubber. Hauge imponerte med både målgivende pasning og scoring da Glimt møtte Milan i Europa League-kvalifiseringen tidligere i september, og etter kampen begynte ryktene rundt en Milan-overgang å svirre for fullt. Nå er det altså bekreftet at han skal ha San Siro som hjemmebane de neste årene.
Jens Petter Hauge er den tredje nordmannen som spiller for den italienske storklubben, og føyer seg dermed inn i rekken sammen med Per Bredesen (1956-1958) og Steinar Nilsen (1997-1998). Jørgen Strand Larsen var også på lån der i 2017/2018-sesongen, men fikk aldri spille for klubbens seniorlag.
Stefano Piolis mannskap spiller Europa League-playoff i Portugal mot Rio Ave torsdag. Hauge er ikke med dit, skriver TV 2.
Eliteserien
Bekreftet: Klar for Molde
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Islandsk landslags-keeper klar for Viking
3 TIMER SIDEN