• Se Eliteserien på discovery+
Discovery kunne i forrige uke melde at toppklubber fra tre forskjellige land var interesserte i tjenestene til Lars Olden Larsen. Klubbene det var snakk om var Willem II i Nederland, svenske BK Häcken og to norske klubber.
Nå er det bekreftet at Olden Larsen blir værende hos den svenske serielederen BK Häcken, som har vært klubben til Olden Larsen siden april.
Fotball
Rogne klar for ny klubb
7 TIMER SIDEN
Oslo-gutten lånes ut til Häcken det neste året. Forlengelsen av låneavtalen til Olden Larsen blir offentliggjort torsdag formiddag.
– Jeg kan bekrefte at det har vært positive samtaler med både Per Mathias Høgmo og Martin Ericsson, sier spillerens agent Mikail Adampour og henviser videre til BK Häcken.
Les også: Tviholder på nøkkelspillere: - Klubber lusker i buskene

Fortsatt eid av russisk klubb

Olden Larsen er fortsatt under kontrakt med russiske Nizjnij Novgorod frem til sommeren 2025, men har spilt for Häcken siden april etter Russlands invasjon av Ukraina i mars.
For den svenske klubben, som leder Allsvenskan, fikk han spilletid i de seks første kampene før en skade satte 23-åringen på sidelinjen.
Låneavtalen kommer i boks etter at FIFA forlenget ordningen der utenlandske spillere i den russiske fotballigaen kan suspendere sine kontrakter og spille for en annen klubb i ytterligere ett år, som Discovery meldte forrige uke.
Ordningen ble først tatt i bruk etter Russlands krigshandlinger i Ukraina og varte ut fotballsesongen som nylig ble avsluttet. Nå forlenges ordningen, som også gjelder for trenere, fram til 30. juni 2023.
Artikkelen fortsetter under videoen

Gauseth oppsummerer: RBK-kollaps og TIX-look-a-like

Sterkt involvert

Etter å ha vært på banen i 29 av 30 kamper i debutsesongen scoret Olden Larsen åtte mål og hadde tre målgivende pasninger for MIF i 2021-sesongen, både som back- og kantspiller. 23-åringen var direkte involvert i en tredel av alle målene til Mjøndalen, som totalt scoret 33 mål.
Men selv om Olden Larsen ikke klarte å forhindre nedrykk for bruntrøyene, ble han lagt merke til internasjonalt. Da han ble solgt til Nizjnij Novgorod i februar omtale Mjøndalen salget som «det klart største salget i klubbens historie».
Olden Larsen står med seks aldersbestemte landskamper for Norge. Han spilte fire kamper for G18-landslaget i 2016, mens han var juniorspiller i Vålerenga. Da spilte han med spillere som Fredrik Bjørkan, Olaus Skarsem og Gaute Vetti. Tre år senere ble det to kamper for U21-landslaget, mot Sverige og Danmark. Olden Larsen scoret i U21-debuten mot Sverige da Norge tapte 2-3.
Les også: Utenlandske spillere i Russland kan suspendere kontrakten ett år til
Fotball
Eliteserie-spiller tatt for råkjøring
9 TIMER SIDEN
Fotball
Nedrykkslagene forsterker: Se OBOS-overgangene her
14 TIMER SIDEN