Hegerberg scoret ikke selv, men hun skaffet et frispark og et straffespark som begge ble omsatt i mål.
Lyon ble sist helg seriemester for 13. år på rad, og 18. mai skal klubben prøve å vinne Champions League for fjerde gang på rad. Da spilles finalen mot Barcelona i Budapest.
I fjor ble ambisjonen om trippeltriumf veltet av erkerival Paris Saint-Germain, som slo Lyon i cupfinalen. Lyon fikk sin revansj da PSG ble slått i kvartfinalen i februar, men først onsdag kveld var pokalen i hus. Lyon er fransk cupmester for åttende gang.
VM
Giroud ble historisk – slo Henrys legendariske rekord
9 TIMER SIDEN
Lille, som endte nest sist i serien, bød på overraskende god motstand i finalen. Et Lyon-lag med Hegerberg på topp presset på, men kom ikke nærmere i første omgang enn Dzsenifer Marozsans stolpetreff.
Storfavoritten rettet på det i begynnelsen av 2. omgang. I det 51. minutt ble Hegerberg felt rett utenfor 16-meteren, og Amandine Henry satte på vakkert vis frisparket i mål. Ett minutt etter 1-0-målet doblet Shanice van de Sanden ledelsen på innlegg fra Eugénie Le Sommer, og alt så ut til å være avgjort.
Lille ville ikke gi seg uten videre, og Ouleye Sarr skapte ny spenning med sitt reduseringsmål i det 69. minutt.
Ett mål var alt som skilte lagene da kampen gikk inn i de ti siste minuttene, men så ble Hegerberg felt, og lagkaptein Wendie Renard satte inn 3-1 på straffespark i det 83. minutt.
Hegerberg spilte hele kampen.
(©NTB)
Sett denne?
Fotball
Positive nyheter for Brasil – Neymar kan rekke åttededelsfinalen mot Sør-Korea
12 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Grorud henter Lillestrøm-talent: – Vi skal rykke opp
13 TIMER SIDEN