Siden Ruben Gabrielsen forlot "Rosenes by" i desember, har ikke alt gått på skinner for den tidligere Molde-kapteinen.
I likhet med store deler av den europeiske fotballen, ble også den franske toppdivisjonen stoppet som følge av koronapandemien. Gabrielsens Toulouse lå på en soleklar nedrykksplass da koronapandemien inntraff, og for kort tid siden bestemte det franske fotballforbundet at resten av sesongen kanselleres.
Fotball
Solbakken om Glimt-bragden: – Det er et stykke opp til det Rosenborg gjorde
3 TIMER SIDEN

Lite informasjon

Det betyr at Toulouse rykker ned, sammen med det nordfranske laget Amiens. Ruben Gabrielsen innrømmer at han nå går inn i en litt usikker tid, før han for alvor skal omstille seg til en ny hverdag i Ligue 2.
– Det er fortsatt litt i det blå. Jeg har ikke fått så mye informasjon foreløpig, så vi får bare ta det som det kommer. Vi rykka ned, det er jo trist, men det er ikke noe jeg får gjort noe med. Så får vi håpe at vi kommer oss opp igjen, sier Gabrielsen til Eurosport, som i disse dager trener med gamle lagkamerater i Molde.
Stopperkjempen har reist tilbake til Møre og Romsdal, både for å holde seg i form og fordi hans gravide kone har blitt boende her med parets barn.
Han har fått med seg at klubbledelsen ikke er fornøyd med å bli sendt ned en divisjon med ti kamper igjen av sesongen.
– Det meste står på fransk og jeg er ikke helt rå der enda, men jeg har fått med meg at de ikke er veldig happy med det og prøver å finne en løsning. Vi hadde en sjanse (til å overleve), men jeg får uansett ikke gjort noe med det.

– Kanskje det er moro å spille Ligue 2 også?

Til tross for at det har vært en tøff overgang fra Eliteserien til Ligue 1 i Frankrike, sitter den tidligere Molde-bautaen igjen med en rekke positive erfaringer etter snart seks måneder i den sydfranske byen.
– Det har vært moro, veldig gøy å spille matcher og bra nivå. Jeg syns at jeg har gjort det ganske bra, så får vi håpe at jeg får sjansen til å fortsette. Jeg visste hva jeg gikk til og hvordan situasjonen var.
– Jeg får bare håpe at vi klarer å komme oss opp igjen, jeg har aldri spilt Ligue 2 før, kanskje det er moro det også, flirer Gabrielsen.

Utelukker Molde-retur

Med Vegard Forrens mye omtalte brudd med Molde FK, har den regjerende seriemesteren mistet to sentrale midtstopperskikkelser inn i 2020-sesongen.
Til Eurosport i forrige uke utelukket Ruben Gabrielsen en mulig retur til "Rosenes by".
– Nei. Det har vi snakka om og jeg har fått beskjed om at jeg får lov til å trene her og det er jeg superglad for. Jeg har ingen planer om å komme tilbake å spille her, sa han etter en gjennomført treningsøkt med gamle lagkamerater i helgen.
Også trener Erling Moe var tydelig på at moldenserne ikke har planer om å styrke midtstopperplassen foreløpig.
– Den situasjonen er uforandret, vi kjører på videre med de fire vi har. Enkelt og greit. Da regner jeg Fredrik Sjølstad som midtstopperalternativ, sammen med de andre tre, sa Moe til Eurosport lørdag.
Sett denne?

Molde-sjefen om Forren: – En spiller vi er veldig glad i

Eliteserien
Var-slakt, Hornelands forsvarstale og kritiske til lånespillere
3 TIMER SIDEN
Fotball
Landslagsspiller må operere
4 TIMER SIDEN