MOLDE (Eurosport.no):
Med Vegard Forrens mye omtalte brudd med Molde FK, har den regjerende seriemesteren mistet to sentrale midtstopperskikkelser inn i 2020-sesongen.
Eliteserien
Lar seg ikke skremme av Glimt: – Vi er bedre enn andrelaget til Roma vi også
16 TIMER SIDEN
Forren startet 16 kamper sentralt i forsvaret, mens kaptein Ruben Gabrielsen var å finne i startelleveren 25 ganger i 2019. Inn har Molde fått tilbake Stian Gregersen og Martin Ove Roseth fra utlån, ellers har det vært rolig på overgangsfronten.

Stoler på kvartetten han har

Med det sier trener Erling Moe seg fornøyd med midtstoppersituasjonen i klubben.
– Den situasjonen er uforandret, vi kjører på videre med de fire vi har. Enkelt og greit. Da regner jeg Fredrik Sjølstad som midtstopperalternativ, sammen med de andre tre, sier Moe til Eurosport.
Det er Martin Bjørnbak, i tillegg til de to relativt unge guttene som er tilbake i MFK-troppen.
– Ja, det ser jeg positivt på. Vi har visst lenge at Ruben Gabrielsen skulle forsvinner og med Martin Ove og Stian tilbake fra henholdsvis Sogndal og Elfsborg, hvor begge fikk mye matchtrening og oppløftende utvikling. Stian ble sendt til Sverige der han skulle få erfaring, så var planen hele tiden at han skulle komme tilbake til oss i år, sier han.

Toulouse rett ned

Gabrielsen var på utgående kontrakt og ønsket seg til utlandet. Etter overgangen til Toulouse i Ligue 1 har ikke 2020 akkurat blitt som han hadde håpet. Laget hans lå på soleklar nedrykksplass i den franske toppdivisjonen da koronaepedemien inntraff, og det franske fotballforbundet har bestemt at sesongen er avsluttet.
Dermed rykker Toulouse ned et nivå med skarve 13 poeng på 28 kamper, mens 28-åringen har reist tilbake til Molde for å holde seg i form og fordi hans gravide kone har blitt boende her med parets barn.
– De har vært å besøkt meg mange ganger, men med to barn så må vi finne barnehageplass og litt sånn, det tok tid å finne et hus, når ting ordner seg så kommer de nedover til Frankrike, sier han til Eurosport etter endt økt med Molde denne uka.

Ikke aktuelt med retur

Han utelukker en permanent eller midlertidig retur til jazzbyen.
– Nei. Det har vi snakka om og jeg har fått beskjed om at jeg får lov til å trene her og det er jeg superglad for. Jeg har ingen planer om å komme tilbake å spille her.
Det til tross for at hans mangeårige kompis og lagkamerat Ohi Omojiuamfo gjerne vil ha ham med på laget igjen. Selv om det ikke er så mye realisme i det gir ikke spissen opp.
– Jeg prøver jeg, ass. Ruben var så viktig for oss i fjor, ikke bare på banen, men utenfor også. Fantastisk spiller, fantastisk person, viktig for gruppa. Jeg prøver å si til ham hele tida: «Kan du ikke bare signere her? Det skjer jo ikke noe i Frankrike uansett, kan du ikke spille i år, signér en ettårskontrakt også går du tilbake til Frankrike etter sesongen?». Det hadde vært kult, men jeg tror Ruben har lyst til å fortsette utenlandseventyret, og det unner vi ham, sier Ohi til Eurosport.
– Hehe, ja, selvfølgelig gjør han det. Jeg håper at alt går bra for dem og at de vinner i år, jeg hadde det fantastisk her, men planen er ikke å komme tilbake hit med det første, nei, gliser Gabrielsen.
– Det er nok med glimt i øyet de sier det, smiler Moe.

Trist Forren-sak

Noe som ikke er like lystig er Vegard Forrens avskjed med Molde. Selv om han ikke er under MFKs vinger forholder han seg til at klubben ikke vil ha mer negativ oppmerksomhet enn nødvendig om saken.
– Jeg har lyst til å svare, men velger å holde meg lojal til de som er her. Jeg kan si at det er en fryktelig kjedelig situasjon, jeg er glad i gutten og jeg håper alt ordner seg for ham. Det er sårt, jeg har kjent ham i mange år, så jeg håper det ordner seg, sier Gabrielsen.
Enn så lenge blir Gabrielsen værende i Molde på ubestemt tid. Det er ikke satt et tidspunkt for oppstart av 2020/21-sesogen Ligue 1 i Frankrike.
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde med full kontroll til tross for utvisning
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Rødt kort, selvmål og Ohi-dobbel: Molde tilbake på topp etter kaoskamp
18 TIMER SIDEN