– Partene har inngått en minnelig avtale som innebærer at Vegard Forren er fristilt fra kontrakten med Molde FK fra dags dato og mottar en økonomisk sluttpakke fra klubben, sier Forrens advokat Odd Arne Nilsen til TV 2, som først meldte nyheten.
Ikke lenger etter kom Molde med en pressemelding der de bekrefter opplysningene.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
I GÅR PÅ 13:07
– Jeg synes det er trist å avslutte karrieren i Molde FK på denne måten. Men jeg innser at handlingene mine utgjør et tillitsbrudd. Jeg vil beklage overfor familien, venner, spillerne, klubben, fansen og alle som elsker Molde FK at dette eventyret endte på denne måten, sier Forren selv i meldingen.
Stopperen med 33 landskamper for Norge har vært Molde-spiller siden 2007, avbrutt av korte opphold i de engelske klubbene Southampton og Brighton, begge uten at han fikk spilletid for førstelaget. For Molde har han spilt 285 kamper.
– Jeg har sammen med Molde FK både i 2015, og nå i mars i år, tatt initiativ til, og lagt til rette for, at jeg skal kunne få bukt med mine spilleproblemer gjennom å tilrettelegge for behandling. Jeg er nå i en prosess for å få bukt med mine spilleproblemer gjennom slik behandling – og er nå fast bestemt på å rydde opp etter meg, og legge denne sykdommen bak meg en gang for alle. Jeg vet at jeg fortsatt har mye ugjort på fotballbanen, sier han videre.
Detaljene i fratredelsesavtalen er konfidensiell mellom partene, men innebærer blant annet enighet om et sluttvederlag. Forren skal også gjøre opp sin gjeld til spillernes «botkasse», heter det i meldingen.
Molde-direktør Ole Erik Stavrum sa til Eurosport tirsdag at man håpet å være ferdig med behandlingen av Vegard Forren-saken i løpet av noen dager. Torsdag kveld kom altså bekreftelsen.
Molde-ledelsen satt tirsdag morgen i et lengre møte der Forren-saken ble diskutert.
Klubben har rådført seg med bistand utenfra, i tillegg til å drøfte internt hvordan de løser floken. Det er mange hensyn å ta, også til en spillergruppe som har blitt lurt av en betrodd lagkamerat. I de to siste sesongene har Vegard Forren styrt den såkalte botkassa, som han tidvis har lånt penger fra.
Forren åpnet opp om spillproblemene til TV 2. Der snakket han om hvordan han opplevde spillavhengigheten som en sykdom.
Forrens advokat, Odd Arne Nilsen, gikk knallhardt ut og uttalte at de ville gå rettens vei om klubben skulle terminere kontrakten til 32-åringen. Torsdag kveld sier han til VG at det også var Forrens ønske at de kom til enighet.
– Det ville være belastende å gå i retten. Han hadde ikke lyst til å vente på en rettssak som kan vare ett og kanskje halvannet år, sier han til avisen.
Det har foreløpig ikke lyktes Eurosport å komme i kontakt med Ole Erik Stavrum, men i pressemeldingen kaller han det en trist dag for for både Forren og alle som elsker Molde.
– Vi er glade for at Vegard selv har innsett alvoret i sine handlinger, og at han har valgt å være åpen om sine personlige utfordringer. Han har nå forpliktet seg - både overfor seg selv og sine nærmeste - til å følge et behandlingsopplegg for å få bukt med problemene. Spilleavhengighet er et alvorlig samfunnsproblem som både Molde Fotballklubb og resten av Fotball-Norge må ta enda mer på alvor gjennom forebyggende tiltak, folkeopplysning og oppfølging. Det er viktig for fotballen at Vegard nå tør å gi denne skyggesiden et ansikt, sier Stavrum.
Det har så langt ikke lyktes Eurosport å få en kommentar fra Vegard Forren eller hans rådgiver Sverre Mauseth torsdag kveld.

Molde-sjefen om Forren: – En spiller vi er veldig glad i

Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
I GÅR PÅ 13:06
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02