Tirsdag ettermiddag fyrte daglig leder i Ranheim, Frank Lidahl, løs mot NTF på Twitter.
Dette skrev han:
Eliteserien
Se høydepunktene: Lehne Olsen herjet med Odd
9 TIMER SIDEN
Overfor Eurosport.no forklarer Ranheim-sjefen:
– Jeg skriver nå det jeg skriver. Dette vedtaket var ikke et agendapunkt på daglig leder-møtet med alle klubbene mandag morgen. Så da må det ha skjedd noe senere på dagen som har gjort at man fikk et akutt behov for å ta en sånn beslutning.
– Det må ha skjedd med noen få involverte parter. Det siste jeg hørte var at vi skulle avvente Helsedirektoratets nyeste veiledninger, forteller han.

Avviser påstandene

Styreleder i NTF Cato Haug svarer følgende på påstandene fra Lidahl:
– Det var jeg som ba om et styremøte mandag kveld. Jeg og ingen andre. Ingen enkeltklubber har presset gjennom dette, sier han til Eurosport.
Senere på mandagen, en stund etter daglig leder-møtet med NTF, var Frank Lidahl i et annet møte. Denne gangen med Trøndelag Fotballkrets, der han fikk helt andre oppfordringer enn det NTF endte med å sende ut tirsdag morgen.
– På det møtet var også fotballpresidenten. Han oppfordret om å vente på Helsedirektoratets nye veiledning som skulle komme senest 12:00 på onsdag.
Videre sier Haug at NTF rett og slett ikke ønsket å vente på Helsedirektoratets nye veiledning lenger. De nye retningslinjene har vært ønsket nå som alle klubbene er ute av karantene.
Han forteller at de har etterlyst veiledningene fra myndighetene gjennom NIF og NFF, men stod mandag kveld fortsatt uten svar. Da tok de saken i egne hender.
– Det har vi venta på i halvannen uke nå, så det mener vi var helt riktig å gå ut med på dette tidspunktet. Nå følte vi tiden var inne for å lette opp på selvpålagte restriksjoner.

– Uryddig og stressende

Det Lidahl først og fremst reagerer på er hvor kaotisk det hele har blitt i løpet av tirsdagen, der blant annet trenere ikke er sikre på om de kan være på feltet.
I tillegg skjønner han lite av prosessene i NTF.
– Det er lett å stille et spørsmålstegn ved hvorfor det var så veldig hastverk plutselig. Prosessen kan man stille spørsmålstegn ved.
– Det oppleves uryddig og stressende. Det var plutselig ikke tid til å vente på Helsedirektoratets veiledninger.
Han tror det hele ville vært langt mer ryddig og enklere å forstå for fotball-Norge, om man hadde avventet det hele og latt Helsedirektoratet kommet med sin veiledning.
– Da hadde nok alle klubber syntes det var mer forståelig, sier han.
Til det svarer Cato Haug følgende:
– Saken er veldig kompleks. Den handler om arbeidsrett, forhold til NFF og NIF og muligheten til at mennesker med en jobb skal få utøve muligheten sin. Derfor ønsket NTF at styret skulle ta et valg, siden vi ikke hadde fått noe svar fra helsemyndighetene.

Dette er NTFs klargjøring:

Tirsdag kveld kom NTF med en klargjøring av den nye veiledningen etter at mediebildet samme dag var preget av mange misforståelser både blant publikum, spillere og trenere. I pressemeldingen sa sportssjef Erik Soler dette:
– Den enkelt klubb er ansvarlig for å holde seg innenfor Helsemyndighetenes smittevernregler og lokale myndigheters krav. Det ansvaret er jeg sikker på at de profesjonelle klubbene er i stand til å ta.
– Ansatte i våre medlemsklubber har som alle andre i Norge et selvstendig ansvar for å forholde seg strengt til smittevernsreglene i enhver sammenheng. Spillere som er 100% permittert trener kun på eget ønske. Klubbene kan ikke på noen måte pålegge noen å jobbe under permisjonstiden. Organisert trening er som tidligere forbudt uavhengig av permittering eller ikke
Ranheim rykket ned til OBOS-ligaen i 2019:
Eliteserien
Se høydepunktene: Strand Nilsen sikrer hjemmeseier på slutten
9 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Sogndal med borteseier mot Grorud
9 TIMER SIDEN