Det bekrefter konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til NRK.
Han understreker at det er snakk om en anmodning og at verken de eller klubber har mulighet til å pålegge spillerne dette.
– Det ville være et tiltak som beveger seg langt inn i den enkeltes private sfære. Vi kan oppfordre og søke å legge til rette for en type isolasjon, sier Fisketjønn.
Fotball
Deila klar for MLS-finale: – Hele klubben og supporterne må nyte det
2 TIMER SIDEN
Eurosport har ikke fått kontakt med Fisketjønn tirsdag.
– Våre spillere lever nesten i en slags isolasjon allerede, i og med at vi er så streng som vi er med tanke på spill i Europa. For oss har det ikke så stor praktisk betydning annet enn at vi kan ha hjemmeisolasjon, og det har vi egentlig praktisert en stund allerede, sier daglig leder i Molde, Ole Erik Stavrum, til Eurosport.
Han er ikke i tvil om at det er viktig å ta faren for smitte på alvor.
– Det viktigste er smittevernet, det ligger i alt vi gjør. Vi vil ikke bringe smitte hit, til spillere, ansatte i klubben eller folk i Molde. Det er jobben vår og det er kjempeviktig, sier Stavrum.
Etter koronautbrudd i flere klubber den siste tiden er avslutningen i Eliteserien flyttet til 22. desember. Fisketjønn har tidligere uttalt at ytterligere utsettelser vil føre til kamper i romjulen.
Daglig leder i KFUM Oslo, Thor-Erik Stenberg, bekrefter overfor NRK at de fikk anmodningen under et møte med Norsk Toppfotball mandag kveld.
– Vi begynte å se på hvordan vi kunne få til dette i praksis rett etter møtet og har jobbet med dette gjennom hele mandagskvelden, sier Stenberg.
Mandag testet tre spillere i Odd positivt på covid-19.
(©NTB/Eurosport)
Eliteserien
Bortvist fra Aspmyra etter rasistiske tilrop – politiet oppretter sak
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
16 TIMER SIDEN