Flere Godset-spillere ut med skade i derbyet

Carl Henning Biørnstad

Publisert 25/03/2023 klokken 17:51 GMT+1

Storebror Strømsgodset kom seirende ut av duellen mot den brune naboen fra vest. Men seieren kom ikke uten skår i gleden for Jørgen Isnes.

Lars Christopher Vilsvik.

Bare tanken om derbyet mellom Strømsgodset og Mjøndalen kan få blodet til å bruse hos samtlige i Drammen kommune, men drammenserne har ikke hatt mye derbyspenning i kroppen de siste årene. Sist gang Ælv Classico gikk av stabelen var i 2021, men lørdag stod de to side om side nok en gang – drøye to uker til seriestart i Eliteserien og OBOS-ligaen.
Lørdagens derby var også Jørgen Isnes' første som Godset-trener.
De siste tre kampene mellom Strømsgodset og Mjøndalen har endt uten Godset-seier, men lørdag slo Isnes og co. tilbake etter tapet for Vålerenga i forrige uke.
Strømsgodset viste tidlig hvorfor det tross alt er divisjonsforskjell mellom lagene, for det var et heltent Godset-lag som åpnet i hundre på eget kunstgress. Til tross for at de mørkeblå produserte flere farligheter, uteble scoringene i innledningen.

Vilsvik-skade

Og etter 18 spilte minutter skjedde det som ikke bør skje i en treningskamp. Lars-Christopher Vilsvik fikk en høy ball på sin høyreside, og helt upresset pådro den rutinerte backen seg det som så ut som en strekkskade bak i hamstringen. Vilsvik la seg først ned i smerter, før han ble byttet ut med Thomas Grøgaard.
Den enes død, den annes brød er det noe som heter, og selv om det ikke var riktig så ille med Vilsvik, var det nettopp innbytter Grøgaard som åpnet ballet for Godset etter en snau halvtime. Herman Stengel dundret en langpasning opp i retning Jonathan Braut Brunes, som spilte videre til nysigneringen Jostein Ekeland.
Den tidligere Sandnes Ulf-spilleren rundet elegant en hvitkledd forsvarer, før han avsluttet rett på keeper. Grøgaard snappet opp returen og sendte hjemmelaget opp i 1-0.

4-0

Strømsgodset hadde god kontroll også i den andre omgangen, og etter 66 minutter kriget Braut Brunes inn 2-0 etter en corner fra venstre. 14 minutter senere økte Herman Stengel til 3-0 etter et solid straffespark, før Albert Thorsen fastsatte resultatet til 4-0.
Men det var ikke bare Lars-Christopher Vilsvik som måtte kaste inn håndkleet etter en skade. Også mannen som var nest sist på ballen på Godsets første mål, Jostein Ekeland, var nødt til å forlate banen etter det som så ut som nakkesmerter. I likhet med kollega Vilsvik gikk Ekeland ned relativt upresset.
Nysigneringen har vært en av Strømsgodsets beste spillere i oppkjøringen, så Jørgen Isnes krysser nok alle fingre han har for at skaden til Ekeland ikke er av det alvorlige slaget.
Slik stilte Strømsgodset fra start (3-4-3): Myhra - Leifsson, Valsvik, Dahl - Vilsvik, Stengel, Boahene, Stenevik - Mehnert, Brunes, Ekeland.