Oppdatert 23/03/2023 klokken 21:31 GMT+1

Flere Eliteserie-spillere fikk vist seg ordentlig fram under kveldens U20-landskamp mot Italia i Stavanger.

Det var et ungt og profiltungt norsk lag som tok imot Italia på SR-Bank Arena fredag kveld, i det som var U20-landslagets første av i alt to privatlandskamper denne samlingen.
En rekke Eliteserie-spillere var å se i startelleveren til landslagsstrener Mathias Haugaasen mot de kommende stjernene fra Italia. I startelleveren var det kun to spillere som til vanlig ikke spiller i den øverste divisjonen i Norge, nemlig Wigan-spiller Thelo Aasgaard og Silkeborg-spiller Robin Dahl Østrøm.
Se Norges lagoppstilling nederst i saken.

Drømmestart

Og det startet på best mulig måte for laget i rødt og hvitt.
Etter snaue 12 minutter spilt under flomlysene på SR-Bank skulle det italienske forsvaret bare spille seg ut bakfra, men en svak pasning fra stopper til keeper Jacopo Sassi førte til at Godset-spiller Tobias Fjeld Gulliksen klarte å forstyrre klareringen såpass at sisteskansen ble satt ut av spill. Like etter kom Glimt-spiss Lasse Nordås stormende og ble feid ned av Sassi. Straffe til Norge!
Nordås tok straffesparket selv, og sendte Norge i en tidlig ledelse på hjemmebane.
Ledelsen varte derimot i kun fem korte minutter, for idet uret passerte 18 minutter var lagene like langt. AC Milan-spiller (utlånt til Cosenza) Marco Nasti snappet ballen fra HamKam-spiller Halvor Opsahl, og la ballen elegant i motsatt hjørne bak en utspilt Sander Tangvik.

Rødt kort og Italia-ledelse

Målscorer Nasti skulle markere seg i den andre enden av skalaen på tampen av den første omgangen. Den italienske unggutten kom i et forrykende tempo på Norges venstreside, hardt presset av blant annet VIF-spiller Odin Thiago Holm. Nordmannen forstyrrer målscoreren såpass at han faller, men dommeren mener Nasti overspiller og deler like så godt ut det andre gule kortet til angrepsspilleren.
Ikke veldig «nasty», men dommeren beinhard og Italia ned til ti mann.
Utvisning til tross, det var gjestene fra Sør-Europa som la kampens neste ball i nettet - og det etter slett norsk forsvarsspill. Benfica-spiller Cher Ndour plukket enkelt opp ballen utenfor sekstenmeteren, og uten særlig til norsk press, kunne Italias nummer syv dundre inn 2-1-ledelse til de blåkledde.

Mvuka-scoring

Men Norge fortsatte å imponere, for etter en times tid satt hjemmelagets andre scoring i nota. Norges kaptein David Møller Wolfe sendte et strålende innlegg fra venstre, der både Lasse Nordås og Joel Mvuka lurte som to gjedder i sivet.
Nordås hoppet over ballen slik at Glimt-kompisen Joel Mvuka – som er lånt tilbake til Glimt etter å ha signert en avtale med franske Toulouse – kom i svært god posisjon på kanten av femmeteren. Til tross for at kantspilleren var hardt presset av en blåkledd spiller, maktet Mvuka å dundre ballen høyt oppe i nettet bak en utspilt Jacopo Sassi.
En strålende norsk scoring, og nok engang en Bodø/Glimt-spiller på scoringslisten.
Torsdagens kamp mot Italia er en av to privatlandskamper det norske U20-laget skal gjennom disse ukene. Mandag møter Norge Romania på ØsterHus Arena.
Slik stilte Norge (4-3-3): Sander Tangvik - David Møller Wolfe (K), Nicolas Pignatel Jensen, Halvor Opsahl, Robin Dahl Østrøm - Tobias Fjeld Gulliksen, Filip Rønningen Jørgensen, Odin Thiago Holm - Joel Mvuka, Lasse Nordås, Thelo Aasgaard
PS: Det norske G19-landslaget fikk onsdag en drømmestart på eliterunden i EM-kvalifiseringen da de vant hele 4-0 over Romania. Isak Hansen-Aarøen, Niklas Jensen Wassberg, Andreas Rædergård Schjelderup og Magnus Bech Riisnæs scoret målene for Norge.