Populære sporter
All sport
Vis alt

Norge raknet mot Spania: – Best om jeg ikke sier noe om han dommeren nå

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 25/03/2023 klokken 23:34 GMT+1

Norge så lenge ut til å kunne klare å få med seg noe fra Malaga lørdag kveld, men det hele raknet drøye seks minutter før slutt. Men ting kunne sett annerledes ut etter den første omgangen for Martin Ødegaard og co.

Martin Ødegaard fortviler.

Foto: Getty Images

Spania - Norge 3-0
Det norske laget leverte en sterk bortekamp på Malaga, til tross for at det hele endte med tap og null poeng i den første EM-kvalifiseringskampen for året.

Fornøyde med første 80

Norge hadde mye ball og produserte flere store sjanser foran buret til Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga, men dessverre for Ståle Solbakken ble det til slutt stygge sifre i den spanske heksegryta. For mens kampen stod og vippet i lang tid, la Joselu to baller i nettet bak en utspilt Ørjan Nyland - med et lite minutts mellomrom.
Tidligere hadde Dani Olmo scoret for hjemmelaget, og med det endte kampen hele 3-0 til Spania.
– Vi henger veldig bra med i 80 minutter. De kjører over oss i de ti første minuttene, men ellers er vi veldig bra. Vi har noen kjempesjanser på 1-0, og de må vi sette. Blir et litt styggere resultat enn den følelsen vi sitter med nå, oppsummerer Norges kaptein Martin Ødegaard til TV 2 etter kampslutt.
– Irriterende at vi sprekker opp på slutten, men vi gjør veldig mye bra i dag.

– Fransk arroganse

Men ting kunne vært annerledes i den første omgangen, for kun minutter etter det første målet til Spania, ropte Martin Ødegaard og Norge iherdig på straffespark. Norges kaptein ble tatt i avslutningsøyeblikket, på drøye sju meter, men dommeren vinket spillet videre.
Og til tross for at det er VAR i EM-kvalifiseringen, ble situasjonen heller ikke inspisert nærmere da ballen gikk ut av spill.
– Vi har sett situasjonen inne i garderoben nå. Vi synes den ser veldig klar ut, sier Norges assistenttrener Kent Bergersen til TV 2 i pausen.
De norske var svært frustrert over dommeren, og både Ødegaard og Sørloth fikk gult kort for protester.
– Det er nok best at jeg ikke sier noe om dommeren akkurat nå, sier en småirritert Martin Ødegaard etter kampen.
– Den er soleklar. Det var litt fransk arroganse ute og gikk der, sa landslagssjef Ståle Solbakken til samme kanal.
picture

Her blir Martin Ødegaard tatt av Spanias Rodri.

Foto: Getty Images

– Dommerne har jo begynt å ta de der oftere nå, og der skulle Norge hatt straffe, konstaterte Kjetil Rekdal underveis i VGTVs sending.
– Det er jo ikke lov å sparke ned folk, selv om de ikke har ballen!, understreker en tydelig Egil Drillo Olsen i TV 2s pausesending.
Og de to trenerprofilene er ikke de eneste som mener Norge burde hatt straffespark. Flere reagerer sterkt på at det ikke ble dømt:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame