Populære sporter
All sport
Vis alt

Haaland-erstatteren: – Det gjør vondt

Espen Blaker

Oppdatert 18/11/2023 klokken 19:13 GMT+1

Jørgen Strand Larsen er glad for å få muligheten mot Skottland, men innrømmer at fraværet av Erling Braut Haaland vil påvirke laget.

Jørgen Strand Larsen og Erling Braut Haaland feirer sistnevnes scoring mot Georgia i EM-kvaliken.

Foto: Getty Images

Med både Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth ute med skade, er det Jørgen Strand Larsen som får muligheten på topp for Norge i søndagens EM-kvalikkamp mot Skottland.
Lørdag kveld møtte Celta Vigo-spissen pressen sammen med landslagssjef Ståle Solbakken.
– Først og fremst er jeg jo glad for å få muligheten i Erlings fravær. Vi kommer alle til å savne ham i morgen, men vi vil forsøke å spille vårt spill. Jeg er klar, sier Strand Larsen.

– På banen påvirker det oss mye

På spørsmål om stjernespissens fravær svekker moralen i laget, svarer 23-åringen:
– Kanskje litt, fordi han selvfølgelig er en viktig spiller. Men vi har en sterk gruppe som har vært sammen lenge, vi er gode venner og lagkamerater, så det kommer ikke til å påvirke oss altfor mye. Men han er jo en av verdens beste spillere, så på banen kommer det jo til å påvirke oss mye.
I tillegg til Haaland er også landslagskaptein Martin Ødegaard ute mot Skottland. Dermed mangler Norge sine to viktigste brikker søndag kveld.
– Vi mangler noen sentrale spillere, men det er en sulten gjeng som venter på å få sjansen. Klarer vi å bygge videre på den jobben vi gjorde mot Færøyene i midtuken, så tror jeg det kan bli en kul opplevelse, sier Strand Larsen.

– Det gjør vondt

Norges EM-sjanser så svært lyse ut da klokka tikket mot 90 minutter i det motsatte oppgjøret på Ullevaal i juni, men to sene Skottland-mål ødela mye for fortsettelsen.
Opplevelsen sitter friskt i minne for Spania-proffen.
– Det gjør vondt, det gjør det. Vi vet hvor nære vi har vært og hvor lite som skulle til for at vi hadde vært i en posisjon der det hadde blitt en stor finale i morgen, sier Strand Larsen.
I stedet er Glasgow pyntet til fest allerede før kampstart, da Skottland har sikret EM-plass. Det øker motivasjonen for å være norsk festbrems.
– Vi er her for å ta tre poeng og ødelegge den skotske festen. Jeg skulle selvfølgelig ønske det var vi som hadde muligheten til å feire i morgen, men vi er her for å gjøre jobben vår.
Norge har fortsatt en mulighet til å ta seg til EM gjennom playoff, men alt håp er ute om Israel ikke slår Romania lørdag kveld.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame