Populære sporter
All sport
Vis alt

To perlescoringer sikret Glimt-seier: – En vill scoring

Even Lübeck

Oppdatert 26/06/2022 klokken 20:15 GMT+2

To lekre prestasjoner fra Amahl Pellegrino og Brice Wembangomo var nok for Bodø/Glimt i hjemmeoppgjøret mot Aalesund. Glimt vant 2-0 og har nå vunnet to strake.

Amahl Pellegrino

Foto: NTB

Bodø/Glimt-Aalesund 1-0 (0-0)
Glimt stanget nemlig lenge mot et lavtliggende og kompakt Aalesund-lag, men kvarteret før slutt fikk de hull på byllen da Amahl Pellegrino ble spilt gjennom. Han vippet ballen på utsøkt vis over Sten Grytebust, som prøvde å slenge seg etter ballen, men som endte med å slå den i mål.
Etter målet fikk Pellegrino sin hyllest i FotballDirekte-studioet.
– Det er en vill scoring og veldig fortjent sett ut fra spill og sjanser. Dette trengte glimt, sa Lars Bohinen.

Dårlig keeper?

Samtidig stilte ekspert Christian Gauseth spørsmålstegn ved keeperspillet til Grytebust.
– Den skal jo Grytebust ta. Han dytter ballen i mål, sa Gauseth, før Bohinen svarte:
– Der forlanger du mye, Christian. Der er du kravstor.
Pellegrino sa følgende om scoringen:
– Jeg ser at keeperen er langt ute, så "teaser" jeg han litt ekstra så han tror han kan rekke den. Neida, jeg burde nok hatt litt mer kraft i den ser jeg. Jeg begynner vel å juble før ballen har gått inn, og han (Grytebust) gir meg litt hjertebank når jeg ser at han treffer den.

Bom og mål andre veien

Aalesund fikk sin store mulighet to minutter før slutt, men Sigurd Haugen sitt forsøk ble stoppet av Nikita Haikin. Og da skjedde det som måtte skje for AaFK sin del - scoring andre veien.
Brice Wembangomo så ut som Diego Maradona da han tok ballen fra nesten egen halvdel, dro av flere blåkledde og plasserte ballen på lekkert vis i lengste hjørne. Dermed gikk Glimt opp i 2-0 etter nok en herlig scoring.
– Det er alltid kult å score, og på den måten her også. Jeg er veldig fornøyd, sa Wembangomo.
– Det er et kunstverk av en scoring. Det å score slike mål er gøy for publikum, for ham og for Bodø/Glimt, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen.
Og seieren kunne blitt større. Tre minutter på overtid kom Glimt tre mot en, men Runar Espejord ble for egoistisk da han bare skulle ha dyttet ballen til Sondre Sørli på åpent mål, men isteden prøvde å gjøre alt selv. Grytebust klarte å avverge farne og enda et mål imot.
Seieren var Glimts andre på rad etter 1-3-tapet for Molde i den siste kampen før landslagspausen i slutten av mai. De er nå nummer fire med 19 poeng, åtte poeng bak serieleder, som tapte for Strømsgodset.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame