Populære sporter
All sport
Vis alt

Målet mot gamleklubben var ikke nok – uavgjort på Briskeby

Marius Medby

Oppdatert 22/05/2022 klokken 21:59 GMT+2

Det var HamKam som var det soleklart beste laget søndag kveld.

HamKam

Foto: Eurosport

HamKam - Rosenborg 1-1 (0-1)
Rosenborg scorte det første målet, men etter det ble det stilt. HamKam hadde en rekke store sjanser, men klarte ikke å utnytte det. Men om det var en mann som skulle score, så var det selvfølgelig Kristian Eriksen.
Eriksen var linket lenge og hardt til RBK forrige overgangsvinduet, men i dag var det han som skulle ødelegge festen for RBK.

Ufortjent ledelse

Det var HamKam som kom best i gang på Briskeby søndag kveld. Allerede etter fire minutter kunne Enkerud sendt stadion til himmels. Eriksen headet ballen ned til Enkerud som stormet forbi RBKs forsvarslinje. Skuddet fra spissen gikk via Hansen i mål og i stanga.
Hjemmelaget ga seg heller ikke der. Drøye kvarteret senere fikk Yakovenko en enorm sjanse. Et innlegg fra Melgavis nådde førstnevnte, men ballen kom litt bak spissen. Da gikk avslutningen litt over mål.
Og med to store sjanser til hjemmelaget, måtte det også skje ting andre veien. Tidligere HamKam-spiller Sam Rogers smelte til fra 25 meter, via en HamKam-spiller og inn i venstre hjørne bak Hagen.
Etter målet var det HamKam som styrte showet. Både Enkerud og Eriksen kom til store sjanser, men målet uteble. Dermed kunne RBK gå inn til pause med ledelse, noe ufortjent.
– Vi gir de et billig baklengsmål, de har ikke mye mer enn det. Det skal være mulig å score her, sa Enkerud i pauseintervjuet.

Jakten på mål

HamKam startet andre omgang på nøyaktig samme måte som første.
Etter rundt 60. minutter var det midtstopper Vetle Skjærvik ruvet høyest på et frispark, og burde ha satt inn utlikningen. Men headingen gikk via hans egen skulder og like til side for mål.
Til slutt skulle det lykkes for hjemmelaget. Etter litt Enkerud-show på utsiden av boksen, kunne Nouri legge ballen inn. Der sto selvfølgelig Kristian Eriksen, som ruvet høyest av absolutt alle i lufta. Headingen gikk inn i nettveggen, utakbar for Hansen.
Mer mål ble det ikke, og det ble poengdeling på Hamar.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame