Populære sporter
All sport
Vis alt

Tilbake etter 645 dager – på samme bane der han skadet seg: – Ubeskrivelig

Even Lübeck

Oppdatert 04/08/2023 klokken 18:21 GMT+2

Da Martin Ellingsen kom inn mot Stabæk for Molde sist helg, var det første gang på 645 dager. Han innrømmer at innhoppet var av det spesielle slaget.

Martin Ellingsen

Foto: Scanpix

23. oktober 2021 har blitt en merkedag i karrieren til Martin Ellingsen – med negativt fortegn. Molde møtte Stabæk på Nadderud, men i 2021 startet Ellingsen sentralt på midten for Molde, med kapteinsbindet rundt armen.
I 1. omgang landet midtbanespilleren feil etter at han skulle bremse ned, uten noen spillere ved seg, og vred seg i smerte. Han hadde fryktelig vondt i 10-15 sekunder før smerten forsvant. Derfor spilte han videre, ut 1. omgang, og fem minutter i 2. omgang, før han på ny merket at noe ikke var det som det stemte, da han sentret en pasning.
Noen dager senere kom sjokkbeskjeden om at korsbåndet hadde røket.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Strandberg om VIFs problemer

Comeback – på samme bane!

Spoler vi 645 dager dager frem i tid er datoen 29. juli 2023. Halvveis ut i 2. omgang får Ellingsen beskjed av trener Erling Moe om å gjøre seg klar. 72 minutter er passert idet 28-åringen sprinter inn på Nadderud-matta, nesten to år etter at han røk korsbåndet på samme matte. Etter en rekke operasjoner skulle comebacket endelig komme.
– Det var gøy. Vanvittig gøy. Hva skal man si? Da jeg kom utpå tenkte jeg bare fotball, men da fansen sang ble jeg litt emosjonell. Fy faen, det var helt sinssykt deilig å være ute og bruse med fjæra. Ubeskrivelig, sier han til Discovery og fortsetter:
– Det er stort. Jeg har trøblet mye, så at jeg skulle stå her nå, er ikke noe selvfølge. Jeg kjente mest på det etter kampen. Underveis tenker jeg bare på arbeidsoppgaver og hva jeg skal gjøre.

– Veldig mye opp og ned

På spørsmål om hvordan han jobbet med seg selv, og hvordan de 645 dagene hadde vært, svarer han:
– Det har vært veldig mye opp og ned. Man må bare komme seg inn i en boble og jobbe på, og aldri se for langt frem. Det kan man bli gæren av. Jeg kjente på det innimellom, at de gangene jeg skulle ønske jeg var med på cupfinale og Europa-spill, så ble jeg bare gæren. Man må bare ta dag for dag. Det har vært noen tunge dager, og da måtte jeg bare komme meg gjennom det.
– Jeg har alltid håpet på at jeg skulle komme tilbake, og hatt troen på det. Så har jeg fått dårlige svar i blant, der det sniker seg inn en liten tanke om at man kanskje ikke skal spille mer. Men jeg har stort sett alltid hatt troen på at jeg skulle tilbake.

– Godkjent

Ellingsen hadde ikke fått beskjed i forveien om han skulle innpå mot Stabæk.
– Jeg synes det gikk greit. Jeg hadde innbytterpuls til 10.000. Utenom det føler jeg at det meste satt. Jeg har hatt mange gode økter hjemme i Molde, så det var ikke så stor forskjell. Jeg gir meg selv godkjent.
Mot HJK borte var han på benk, men fikk ikke spille, mens det ble innhopp på overtid i hjemmekampen onsdag.
– Blir det 100 prosent og tut og kjør fremover?
– Jeg må matche meg litt forsiktig, og ha i bakhodet at jeg har vært ute veldig lenge. Vi må ta steg for steg fortsatt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame