Populære sporter
All sport
Vis alt

Tidligere Odd-spiller klar for svensk fotball: – Kjente meg veldig ønsket

Håkon Brandsnes

Oppdatert 31/01/2022 klokken 15:43 GMT+1

Eirik Asante Gayis (21) kontrakt med Odd gikk ut ved nyttår. Nå går unggutten til Sverige og Superettan-klubben IK Brage.

Eirik Asante Gayi

Foto: NTB

Det bekrefter klubben selv på egne hjemmesider. Dermed bytter 21-åringen ut Skien med den svenske byen Borlänge.
– Det føles veldig bra og jeg ser frem til å komme i gang. Jeg har bare fått positive inntrykk av klubben og stedet, så dette blir bra, sier Asante til klubbens hjemmesider.
Asante fikk to seriekamper i løpet av sin tid i Odd. Kontrakten hans gikk ut ved nyttår. IK Brage opplyser at de har fulgt 21-åringen en stund.
Mandag ble det altså klart at Asante har signert en kontrakt ut 2024 med klubben som endte på tiendeplass i Superettan forrige sesong.
– Først og fremst kjente jeg meg veldig ønsket. Brage er også en klubb som er kjent for å jobbe hardt, noe som passer meg veldig bra. Ellers er det også spennende med en ny og ung spillertropp, og det er noe jeg har stor tro på at skal bli bra, sier nordmannen om klubbvalget.
Asante er først og fremst midtstopper, men kan også spille back.
– Vi har speidet på Eirik under en lenger periode og har vært i dialog med Odd siden midten av desember, så det har tatt en stund. Det er ganske komplekst med unge spillere som skal over landegrensene (med tanke på utdanningskompensasjon), men nå er vi enige og han er på plass, sier Brage-sportssjef Ola Lundin.
Asante avslørte i et intervju med Telemarksavisa i desember at han hadde fått et tilbud om forlengelse av kontrakten med Odd, men at han takket nei.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame