Tent Lauritsen da Odd briljerte: – Den fotballen vi skal spille

Martin Langeveld

Oppdatert 05/03/2022 klokken 17:23 GMT+1

Pacos nye Odd-lag viste tidvis strålende angrepsfotball mot Strømsgodset lørdag.

Tobias Lauritsen

Strømsgodset - Odd 2-3 (2-3)
De få fremmøtte på Marienlyst fikk se en skikkelig målfest i solsteika lørdag. Hele fem mål ble scoret, hvor alle kom i den første omgangen.
Odd var totaltsett det beste laget og vant tilslutt 3-2 etter scoringer av Tobias Lauritsen, Solomon Owusu og Steffen Hagen. For de blåkledde var det Fred Friday og Johan Hove som tegnet seg på scoringslista.
– Jeg liker ikke de to målene vi slipper inn, det var ikke så solid. Men offensivt synes jeg vi leverer den fotballen vi skal spille. Vi spiller positiv og fremadrettet angrepsfotball, som jeg tror er positiv for utviklingen av spillerne våre, sier Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen til TA.
Lauritsen virket tent og var farlig frempå ved flere anledninger og burde scoret flere enn sitt ene. 2022 kan fort bli et godt år for 24-åringen, som endelig er skadefri og skal satses på som førstevalg. På årets Eliteserien Fantasy er spissen prissatt til 8,5 millioner.

Odd-dominans

Et offensivt Paco-lag tok kommandoen innledningsvis og gikk opp i ledelsen allerede etter to minutter. Wallem slo et nydelig legg fra høyrekanten og Lauritsen banket kula i mål vakkert på første touch rundt Godsets 16-meter.
Hjemmelaget svarte umidellbart tre minutter senere. Hove lobbet inn i boksen mot Friday, som elegant tok ned kula og tuppet inn utlikning.
Med 20 minutter spilt gikk skienslaget opp i føringen igjen. Owusu gikk for skudd på et frispark fra langt hold og på et eller annet vis klarte keeper Morten Sætra og kløne den inn.
Åtte minutter etter økte kaptein Steffen Hagen ledelsen etter klabb og babb i feltet, hvor sørlendingen banket inn 3-1 fra fem meter. Like før pause var Friday og Hove på farten igjen, hvor nigerianeren vakkert fant sogndølingen, som blåste liv i kampen igjen like før pause.
I den andre omgangen ble det langt roligere med ingen mål. Mye av grunnen kan være at begge lags trenere gjorde flere bytter. Dermed endte kampen på Gamle Gress 2-3.
Slik startet lagene:
Strømsgodset (4-3-3): Morten Sætra - Lars Vilsvik, Niklas Gunnarson, Gustav Valsvik, Thomas Grøgaard - Ernest Bahene, Herman Stengel, Johan Hove - Tobias Gulliksen, Fred Friday, Kristoffer Tokstad.
Odd (4-3-3): Leopold Wahlstedt - Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Josef Baccay - Solomon Owusu, Filip Jørgensen, Joshua Kitolano - Conrad Wallem, Tobias Lauritsen, Milan Jevtovic.
Like etterpå spilte Strømsgodset 2 mot Odd 2 på samme bane. Den kampen vant bortelaget 4-2.