Tangerte seiersrekord - Molde stoppet Tromsøs drømmerekke

Oscar Korsnes

Oppdatert 01/10/2022 klokken 20:15 GMT+2

Serieleder Molde fikk det tøft mot hjemmesterke Tromsø. Likevel sikret de seg sin ellevte strake Eliteserie-seier.

Se høydepunktene: Molde med sliteseier mot Tromsø

Tromsø - Molde 0-1 (0-1)
Tromsø hadde vunnet de fem siste kampene på Alfheim før møte med Molde. Hjemmelaget ga serielederen tøff kamp, men fikk ikke hull på byllen. Dermed var den gode rekken brutt.
Molde sto på sin side med ti strake seiere i Eliteserien før besøket på Alfhiem. Med lørdagens seier tangerte de Eliteserie-rekorden for antall seiere på rad som LSK satt i 1986.
Molde måte slite seg til de tre poengene, men viste defensiv soliditet mot TIL.
– Vi møter et godt Tromsø-lag. Vi er bunnsolide defensivt. Det er den soliditeten vi har kjent på i hele år. Det skal mye til å score på oss og skape mange sjanser på oss. Det er det som gjør at vi drar det med hjem i dag, reflekterte Molde-trener Erling Moe etter kampen.
Se høydepunktene i toppen av saken.

Hjemmelaget best

Det var to angrepsvillige lag som åpnet kampen på Alfheim. Allerede etter fire minutter var Sivert Mannsverk nære å skyte gjestene i en tidlig ledelse. Skuddet gikk via en Tromsø-spiller og rett på utsiden av stangen.
Likevel skulle det ta litt over 20 minutter før ballen lå i nettet. Hjemmelaget kontrollerte ballen mesteparten av omgangen, men det var Moldes Ola Brynhildsen som skulle åpne scoringsballet. Formspilleren vendte av seg en Tromsø-spiller før han banket til fra utkanten av 16-meteren og satt ballen utakbart ned i hjørnet.
– Praktfull scoring. Jakob Haugaard har rett og slett ikke sjans til å nå frem, utbrøt Discoverys kommentator Amund Isaksens Lutnæs etter scoringen.
Til tross for Molde-ledelse var det hjemmelaget som hadde det spillemessige overtaket i nord. Tromsø produserte flere farligheter uten å få ballen i mål, og måtte med det gå til pause et mål bak.

Tromsø-trykk

Hjemmelaget fortsatte å jakte utligning i starten av andreomgangen, men de store sjansen uteble i åpningen av omgangen.
Det ble også trenden for resten av kampen. Tromsø var det førende laget, men var ikke giftige nok i angrep. Dermed ble det ingen scoring for «Gutan» mot serielederen.
Fem minutter før slutt fikk Kristian Eriksen en enorm mulighet til å sette spikeren i kista, men et dårlig touch og modig keeperspill fra Haugaard sørget for at det heller ikke denne gangen ble scoring
Med det endte kampen 0-1 til bortelaget, og Moldes ellevte strake seier var et faktum. Tromsø på sin side tapte sin første hjemmekamp siden fjerde serierunde.