– Kjell Inge har gjennom 30 år vært en drivende kraft i utviklingen av Molde Fotball AS og Molde FK, og siden 2013 har Bjørn Rune vært deleier. Bjørn Rune velger nå å tre ut som eier, men vi er sikre på at han fortsatt er en ivrig supporter og bidragsyter til Molde FK, sier styreleder Leif-Arne Langøy i Molde Fotball AS til klubbens hjemmeside.
Røkke kjøper eierandelene via Stiftelsen Molde Fotball.
Eliteserien
Nærmer seg retur til Vålerenga
I GÅR PÅ 20:00
– Engasjementet handler om mer enn fotball. Enda viktigere er idrettens og Aker Stadions betydning for inkludering av alle og tilhørighet til Molde-regionen, sier Kjell Inge Røkke og fortsetter:
– Jeg vil takke Bjørn Rune for hans engasjement og økonomisk støtte gjennom mange år.
Aker-eieren har bidratt økonomisk til Molde FK siden 1992. Forretningsmannen har også hjulpet med betydelige beløp til fotballstadion og til klubber, lag, foreninger og frivillige organisasjoner som selger sesongkort til Moldes hjemmebane.
– Vi er takknemlige og glade for alt Kjell Inge og Bjørn Rune har gjort og gjør for Molde FK og regionen. Bjørn Rune fortsetter å heie på oss. Molde er privilegerte som fortsetter med stiftelsen og Kjell Inge på laget, sier daglig leder Ole Erik Stavrum i Molde FK.
Røkke er hovedeier i Aker ASA og har vært drivkraften i Aker siden 1990-tallet. Ifølge kapital er 63-åringen Norges åttende rikeste med en formue på 36,6 milliarder kroner.
Molde Fotball AS står for driften av Molde FK. Avtalen mellom Molde Fotball AS og Molde FK regulerer rettigheter og plikter mellom partene. Molde Fotball AS’ rettigheter er knyttet til markedsarbeid og sponsorkontrakter, kjøp og salg av spillere, administrasjon og praktiske støttefunksjoner, skriver Molde i en pressemelding.
Avtalen gir ikke Molde Fotball AS bestemmelse over forhold av sportslig art. Økonomisk er Molde Fotball AS forpliktet til å gi klubben driftsstøtte som sikrer at Molde FK går med overskudd, heter det videre.
(©NTB)
Eliteserien
Sterk andreomgang sikret nok en VIF-seier – klubbens beste periode på 12 år
07/08/2022 PÅ 19:53
Eliteserien
Sarpsborg ned i nedrykkskampen: – Begynner å bli «mayday, mayday»
07/08/2022 PÅ 17:52