Populære sporter
All sport
Vis alt

Reagerer på beskjed om talentfull midtstopper: – Brann kan ikke gi ham bort

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 08/12/2022 klokken 18:05 GMT+1

Etter at nyheten om at Ole Martin Kolskogen (21) ikke ville bli satset på i Brann kom, har flere reagert.

Ole Martin Kolskogen

Foto: NTB

Kolskogen, som denne sesongen var på utlån til Eliteserie-klubben Jerv, fikk mandag beskjed om at han ikke kom til å bli satset på i Brann. Det får sportskommentator Anders Pamer i Bergens Tidende til å reagere.
– Han har nøyaktig det Brann ser etter. Brann kan ikke gi ham bort, skriver sportskommentator Anders Pamer i en kommentar i BT.
2001-modellen, som i 2020 vant prisen for beste spiller i Brann, har opprinnelig kontrakt med klubben ut 2023. Men etter 48 kamper for bergensklubben kan mye kan tyde på at han har hatt sin siste opptreden i den røde trøya.
picture

Brann-duo vant kåringer: – Vært et godt stykke arbeid av alle sammen

– Ikke ferdig

21-åringen står med 33 landskamper på aldersbestemte nivå, hvorav seks av dem er U21-kamper. Han har også ambisjoner om å spille EM til sommeren for U21-landslaget.
– Men han er altså født i 2001. Han er i stoppersammenheng bare barnet, men har altså allerede nesten 70 kamper i Eliteserien. Han har fortsatt god tid til å lære, bygge muskler og opparbeide seg erfaring. Det optimale er altså en rask midtstopper med videresalgsverdi. Men de kan jo ikke gi bort en U21-landslagsspiller, fortsetter han.
Kolskogen selv har klare ambisjoner om å delta i mesterskapet til sommeren, og er aktuell som en del av Leif Gunnar Smeruds landslagsstall.
– Jeg har veldig lyst til å være med der, og da er det klart at det er veldig viktig med spilletid. Om jeg kunne fått det i Brann, hadde det vært det aller beste. Vi får se. Utvikling og spilletid er det som er det viktigste, sa Kolskogen til Bergensavisen.
picture

Se høydepunktene: KBK rykket ned etter uavgjort mot Jerv

– Går opp og ned

Fra før har Eirik Horneland og Brann satt sin tillit til Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen og Andreas Skovgaard. Selv om klubben er på stopperjakt, har 2001-modellen fortsatt fått klare indikasjoner på at det ikke vil bli mye spilletid på han for de røde.
– Det er nok av eksempler på at unge spillere ikke har en lineær utvikling. Det går opp og det går litt ned. Før det gjerne går opp igjen. Men det hjelper naturligvis om treneren har tro på spilleren. Det fremstår jo som åpenbart at det er her det skorter, nå som Kolskogen har fått beskjeden om at fremtiden hans ligger et annet sted enn i Bergen. Ole Martin Kolskogen er jo ikke ferdig. Bare i Brann, skriver Pamer.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame