Nysignering Petter Strand tomålsscorer da Vålerenga herjet med Start

Oppdatert 01/03/2022 klokken 16:18 GMT+1

Petter Strand (27) vartet opp med to scoringer for sin nye klubb i treningskampen mot Start tirsdag.

Petter Strand

Foto: NTB

  • Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på discovery+
Vålerenga - Start 3-1 (1-0, 2-0)
Oslo-laget hadde få problemer med å slå OBOS-laget Start tirsdag og kjørte tidvis over sørlendingene i tre ganger 30 minutt.
To av målene var det nysigneringen Petter Strand som sto for. Det første kom etter en godt slått dødball fra venstreback Leonard Zuta i den første omgangen, keeper Jasper Torkildsen feilberegnte og Strand kunne enkelt sette ballen i det åpne nettet.
– Det var greit å få åpnet målkontoen. To scoringer i samme kamp skjer ikke så ofte for min del, så det var deilig, sier Petter Strand til Dagsavisen.
Mål nummer to kom etter strålende VIF-opprulling, hvor Seedy Jatta brukte Henrik Bjørdal som kom stormende på overlapp. Sunnmøringen la flatt inn til Strand som plasserte sitt andre for dagen.
Vidar Örn Kjartansson økte ledelsen i den tredje omgangen, med en vakker heading som dalte inn i det lengste hjørnet. Det var spissens tredje mål på like mange kamper. Det virket å bety mye for islendingen, som feiret hemningsløst.
Start fikk seg et trøstemål på tampen da Mathias Grundetjern ble felt i boksen. Dommer pekte på merket og Bjarni Antonsson var sikker.
picture

Mener VIF-stjernens problem er todelt – tror han kan forsvinne

– Kommer greit fra det

Start-trener Sindre Tjelmeland er helt ok fornøyd med kampen mot Vålerenga og oppsummerer oppgjøret slik til Discovery:
– Første omgangen er nok den beste fra vår side. Da er det vi som skaper mest og bør kanskje score både én og to mål. Første 10-15 minuttene av andre så er det Vålerenga som styrer butikken. De skaper ikke mye, men de ruller opp et fint angrep der og setter 2-0.
Start-spiss Jonatan Braut Brunes var farlig ved flere anledninger, blant annet med to store sjanser etter innlegg fra Sander Sjøkvist i den første og andre omgangen, men måtte gå tomhendt av banen.
– Vi hadde et par sjanser som vi bør sette. Siste omgang er preget av at begge at begge lag gjør en del bytter, jeg syntes vi kommer greit fra det til tross for at det er lite relasjoner og spillere som ikke har spilt så mye sammen, fortsetter Tjelmeland.
picture

Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt

– Litt å lære seg

Keeper Torkildsen hadde ikke sin beste dag på jobben. Først holdt han på å gi Udahl en gratismulighet i starten av kampen, før han var på bærtur på Strands første scoring.
18-åringen skal satses på i Start-buret denne sesongen. Det kom fram etter at konkurrent Amund Wichne ble fristilt fra kontrakten. Til Fædrelandsvennen sa Wiche at han hadde følte seg «dårlig behandlet».
– Jasper gjør mye bra i dag. Han hadde en liten feil tidlig i kampen i fri-spillingen, men stort sett så løser han det bra. Det er litt av det han må lære seg å komme inn i med den måten vi spiller på, Vi kommer til å gi han tid og tillit for å få han opp på nivået som vi vet han kan komme opp på, sier Tjelmeland.
Slik startet lagene:
Vålerenga: Haug – Hedenstad, Skaret, Bjarnason, Zuta – Christensen, Thiago Holm, Strand – Layouni, Udahl, Sahraoui
Start: Torkildsen – Bergam, Wormgoor, Mares – Sjøkvist, Derviskadic, Valsvik, Tønnesen, Schulze – Sanyang, Braut Brunes
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame