Mandag kveld kom det rapporter om at Wichne hadde terminert kontrakten sin med IK Start, ifølge Fædrelandsvennen.
Tirsdag morgen kom bekreftelsen fra klubben sin side at de to har valgt å gå hvert til sitt.
OBOS-ligaen
Samlet spillergruppe sier nei til minstelønn
29/06/2022 PÅ 12:02
– Vi må takke Amund for fint bidrag i sin tid i Start. Han er en profesjonell og fin type som vi ønsker lykke til videre i karrieren, sier hovedtrener Sindre Tjelmeland, på klubbens hjemmeside.
Til Discovery forteller Tjelmeland at det var Wichne som kom med en forespørsel til klubben om å terminere kontrakten.
– Han kom med en forespørsel til oss om han kunne terminere kontrakten. Vi har hatt noen gode samtaler de siste ukene, senest i går, hvor jeg forklarte til han hvor han står. Han ønsket å terminere kontrakten for å se etter muligheter andre steder etter fjorårssesongen, og den forespørselen valgte vi å akseptere, forteller Tjelmeland til Discovery.
Tjelmeland er tydelig på at det var 18 år gamle Jasper Silva Torkildsen som det skulle bli satset på.
– Vi har vært tydelige på at Jasper er en spiller som har vist gjennom vinteren at han innehar et høyt nivå og vi har stor tro på potensialet hans. Jasper kommer til å være førstekeeper for Start i 2022.
24-åringen kom til Start fra Viking i januar 2020. Han fikk 34 kamper for klubben. Wichne hadde i utgangspunktet kontrakt med Start ut 2022.

– Ikke like vilkår

I et fersk intervju med FVN forteller den tidligere start-keeperen at han fikk beskjed for to uker siden at han ikke ville bli satset på av klubben.
– Noen tror jeg forlater Start fordi jeg ikke kan ha konkurranse. Dette handler om at jeg fikk beskjed om at jeg ikke kom til å spille. Da konkurrerer man ikke under like vilkår, og Start er ikke noe for meg når det blir sånn, sier han til sørlandsavisen.
Discovery har prøvd å komme i kontakt med Wichnes agent Imad El Hammichi, men uten svar.
OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
28/06/2022 PÅ 15:33
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann stormer videre
27/06/2022 PÅ 18:46