Populære sporter
All sport
Vis alt

Molde ydmyket Glimt i «gullkampen»: – Viser klassen en seriemester skal ha

Helene Fineide

Oppdatert 03/09/2022 klokken 21:03 GMT+2

Molde viste ingen nåde og tok seieren i den skjebnesvangre toppkampen mot Bodø/Glimt. Med det skiller det hele ti poeng mellom de to gulljagende lagene.

Se høydepunktene: Molde banket Glimt i toppkampen

Bodø/Glimt - Molde 1-4
Etter en imponerende maktdemonstrasjon, så var det nemlig de blåkledde gjestene som kunne reise sørover igjen med alle poengene. Tre poeng som fort kan vise seg å bli helt avgjørende i kampen om det edleste metallet.
For nå ser veien til et nytt seriegull blytung ut, for de regjerende seriemesterene fra nord.
Se høydepunktene i toppen av saken.
– Det er en forholdsvis jevn fotballkamp, men det er mer klasse og kvalitet i de avgjørende situasjonene. Akkurat nå er det Molde som har lagt listen for hvem som er det beste laget, så får vi bruke det som inspirasjon, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen etter kamp.
Det var en mer fornøyd Erling Moe som etter kamp både hyllet eget lag og sendte et Fagermo-stikk.
– Jeg får nesten sitere Fagermo i dag. Utvikling slår kapital, sa han med et smil.
Se hele intervjuet med Molde-treneren her. Saken fortsetter under.
picture

Moe med Fagermo-stikk: – Får nesten sitere han i dag

Eksploderte

Alt lå til rette for en real kamp om gullet i Bodø. Solen skinte utover et utsolgt Aspmyra Stadion, og Glimt hadde makset pyrobudsjettet for anledningen. Hjemmelaget måtte vinne for å tette luken opp til serielederen, mens gjestene på sin side kunne stikke av i toppen med seier på bortebane.
Men etter et fyrverkerishow vi sjeldent har sett maken til før kampstart, så skulle det etterhvert ligne på alt annet enn en «gullkamp» i Eliteserien når fløyta hadde blåst. Det var derimot helt frem til det 38. minutt, hvor kampen igjen fullstendig tok fyr etter en scoring fra gjestene.
Da var det Markus André Kaasa som omsider fant kassa, og kunne sende Molde i ledelsen - litt mot spillets gang.
Men kun minutter etterpå var Glimts Isak Helstad Amundsen akkurat der han skulle være, og kunne med det sette inn reduseringen godt inn i overtiden i den første omgangen. En scoring som det i etterkant ble stilt spørsmålstegn ved, om det egentlig skulle vært avblåst for offside. Men målet det sto, men gleden blant hjemmefansen skulle likevel bli av det kortvarige slaget.

Drømmetreff

For Molde svarte umiddelbart, og det av mannen som oftest er nestsist på ballen. Denne gangen var Emil Breivik sist på ballen og det på en helt praktfull måte. Etter en heading ut mot 20-meteren kunne Molde-spilleren fyre av og satte ballen klink mellom stengene til en fullstendig utspilt Nikita Haikin.
– Trøste og bære for en scoring, uttalte Discovery-kommentator, Kenneth Fredheim, entusiastisk.
Se video av den utrolige scoringen her:
picture

Drømmescoring rett før pause: – Kan ikke gjøres vakrere

Kaasa-dobbel

Etter pause plukket lagene opp hansken fra de siste minuttene av førsteomgangen, og sjansene haglet begge veier.
Men det var igjen Molde som skulle vise styrke fremfor Glimt-målet. Og igjen skulle Kaasa vise hva slags målscorer som finnes i 25-åringen.
For på nærmest identisk vis som vel halvtimen tidligere, så satte Kaasa sitt andre for dagen - til ellevill jubel fra lagkameratene rundt.
– Nå viser Molde den klassen en seriemester skal ha, uttalte Discovery-ekspert Christian Gauseth.
Vondt skulle bli til verre for hjemmelaget, når Ola Brynhildsen nærmest fikk fosse alene i angrep og kunne med det sette spikeren i kista fullstendig.
– For en maktdemonstrasjon dette er av Erling Moes menn. Dette begynner jo å nærme seg en komplett ydmykelse, sa Kenneth Fredheim etter 4-1-scoringen.
Se hva Molde-kaptein Magnus Wolf Eikrem hadde å si etter seieren her.
picture

Hyller lagkameraten: – Ekstra stolt av han i dag

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame