Populære sporter
All sport
Vis alt

Mente dømmingen var «skandaløs» – nå legger dommeren seg flat

Oppdatert 20/06/2022 klokken 09:23 GMT+2

Mats Haakenstad ble liggende nede med hodeskade da Kristoffer Lie Løkberg sendte Viking i ledelsen mot Sandefjord. Nå tar toppdommer Svein Oddvar Moen selvkritikk.

Ekspertene raser mot dommeravgjørelse: – Skandaløs dømming

Det var i en duell med David Brekalo at Sandefjord-backen ble liggende med tydelige smerter i hodet. Haakenstad og Brekalo kom begge inn i duellen med stor kraft, og det gikk verst ut over Haakenstad som måtte byttes ut med hodeskade.
Mens Haakenstad lå nede og holdt seg til hodet lot dommerkvartetten med Svein Oddvar Moen i spissen spillet gå videre. Det endte med en scoring av Kristoffer Løkberg. I etterkant var Sandefjord-spiller Harmeet Singh i harnisk. Se intervjuet med Singh i toppen av saken.
Discoverys fotballekspert Christian Gauseth var enig med Singh og var rasende over det han mente var «skandaløs» dømming. Etter kamp tar Svein Oddvar Moen selvkritikk.
– Vi ser at det er høy fart og to spillere som går i hverandre. Vi opplever ikke det som en hodeskade, og derfor spiller vi videre. I etterkant ser vi at han er klart først på ball, men måten han går inn på, med en arm som treffer han gjør at vi lett kunne dømt et frispark til Sandefjord, sier Moen til Discovery.
– Registrer dere at det er en hodeskade der og da?
– Nei, ikke der og da. Vi registrerer at det er stor kraft, og vi synes det ser ut som det er i brystet, derfor velger vi å kjøre. I etterpåklokskapens navn burde vi ha blåst, og det legger vi oss paddeflate for, men vi opplever det dessverre ikke slik i kampen, fortsetter den rutinerte dommeren.
Se intervjuet med Svein Oddvar Moen i sin helhet her.
picture

Legger seg flat etter Haakenstads hodeskade

Discoverys fotballekspert Lars Bohinen mener David Brekalo burde fått kort for situasjonen.
– For meg ligger den en plass mellom gult og rødt kort, sa Bohinen underveis i Fotball Direkte. Senere justerte den tidligere Sandefjord-treneren seg til at det burde vært rødt kort til Brekalo.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame