Oppdatert 19/06/2022 klokken 21:21 GMT+2

Rosenborg fikk en drømmestart på Åråsen, men så våknet dødballdyret i gult og sort.

Scoringer av Ifeanyi Mathew, Vetle Dragsnes og Magnus Knudsen sørget for at kanarifuglene holder seg på toppen av tabellen etter den tiende serierunden, og seriegulltankene har allerede begynt å smyge seg inn.
Etter kampen var det en offensiv Eskil Edh som snakket med Discovery.
– Det er veldig tidlig å snakke om noe seriegull nå, starter Edh før han trår til med en litt mer offensiv målsetting:
– Vi har ambisjoner om å være med hele veien, så det er det vi går for nå.
Man tør å være så ærlige på det nå , og si at man går for det?
– Vi må være såpass ærlige på det nå. Vi har spilt elleve kamper og har null tap. Vi spiller bra, det er fortsatt lenge igjen, men vi må gå for å være med hele veien nå.
Rosenborg-trener Kjetil Rekdal var skuffet over eget lag etter at de tok en tidlig ledelse.
– Vi har en veldig god start på kampen også rygger vi hjem. Det er en kjempeskuffelse at vi ikke bare fortsetter. I utgangspunktet må du regne med å bli satt under press mot et lag som Lillestrøm, men at vi blir ryggende bakover er veldig skuffende, sa Rekdal til Discovery.

RBK i strupen

For ett år siden fikk Pål André Helland og Gjermund Åsen sin revansje med hvert sitt mål på Åråsen mot Rosenborg.
Den gang var Lillestrøm nyopprykkede. Nå kom Rosenborg på besøk til serielederen som ikke hadde sluppet inn mål på eget gress så langt i sesongen.
Foran over 10.000 på tribunen var innledningen en jevnspilt affære, men en svensk gullstrupe kom til Romerike med ett ønske: Å sprekke fugla-nullen.
LSK ble liggende lavt, Ole Sæter fikk et hardt oppspill, og etter litt småspill rundt 16-meteren slo løven fra Singsaker ballen videre til Stefano Vecchia. Artisten, både på scenen og på banen danset seg unna Igoh Ogbu og banket ballen i lengste hjørnet fra 17 meter.

Drømmescoring

Etter scoringen våknet vertene. Anført av Mathew og Knudsen styrte de gulkledde midtbanespillet, men presisjonen ødela på siste tredjedel. Men presisjon har fugla vist at de har på dødball.
Ibrahimaj tok hjørnesparket kort. Vetle Dragsnes slo inn fra dødlinja, men innlegget ble stanget unna. Der stod nevnte Mathew. Midtbanespilleren banket til med høyresleggen, og fra over 25 meter suste prosjektilet inn i de nettmaskene i det borterste hjørnet bak Andre Hansen. For en scoring fra nigerianeren!
Se drømmetreffet i toppen av saken
Og det var på dødball det skulle skje for vertene. Nok en gang ble hjørnesparket tatt kort. Innlegget ble pisket inn på første stolpe. En liggende Espen Garnås pirket ballen til Vetle Dragsnes som for denne anledningen tok plass i feltet. Midtstopperen hælflikket ballen mot mål, og den så ingen komme og på fem minutter var kampen snudd!

RBK-profilen klikker i spillertunnelen: – Han setter seg selv foran laget

Dobbeltbytte

Med de to scoringene var det nok for Rekdal som tok ut Per Ciljan Skjelbred og Ole Sæter til fordel for Vebjørn Hoff og Olaus Skarsem. Knallhardt fra moldenseren.
Sæter gikk rett i garderoben etter å ha bli byttet av. Etter kampen var Rosenborg-sjef Rekdal tydelig hvorfor byttene kom så tidlig i kampen.
– Jeg skulle gjort det (byttene journ.anm) før. Jeg skulle gjort det ti minutter tidligere på 1-0. Hvis vi går litt i historien her. Per pleier å spille 50-60 minutter, Ole ble byttet ut mot Vålerenga og sliter litt med lyskene. Så de to byttene hadde kommet på et eller annet tidspunkt uansett. Så da kunne vi like godt ha gjort det etter 40 som etter 60 minutter.
En skuffet Sæter snakket med Discovery etter kampen.
– Jeg føler jeg kommer litt tregt i gang og at jeg ikke gjør noe kjempedårlig kamp sett under ett, men de mener at de må gjøre noe og det respekterer jeg. Jeg forstår at noe må gjøres, men det er jo kjedelig at en spiss skal bli tatt ut når du trenger mål.
– Det var mye sinne, så for min del og lagets del så følte jeg det var bedre at jeg gikk i garderoben, sier Sæter
Om det var byttene som gjorde susen - eller signaleffekten vites ikke, men like etterpå var gjestene nære.
Adrian Pereira slo inn fra venstre. Ballen gikk gjennom feltet og Eskil Edh skulle bare stoppe ballen, men er nære å sette den i eget nett. Bare et tigersprang fra Hedenstad Christiansen redder Lillestrøm der, et par minutter før pause.
Sjekk ut Vetle Dragsnes sin herlige 2-1-scoring. Saken fortsetter under videoen.

Sjekk ut midtstopper Dragsnes tekniske finesse: – Rett og slett «lækkert»

Håndgemeng

– Det er veldig dårlig. Vi scorer en null og så taper vi alt etter det, sa målscorer Stefano Vecchia i pausen.
På spørsmål om hva han synes om dobbeltbyttet fortsatte svensken.
– Det er bra det skjer noe. Ting stemte ikke, så fint det.
Med en illsint Ole Sæter i garderoben startet den andre omgangen som den første, Rosenborg tok over en jevn åpning, og snaut tyve minutter ut i oppgjøret var gjestene ufattelig nære. Adrtian Pereira fikk ballen inne i 16-meteren. Siddisen slo hardt inn foran mål. Fra back til back ble det da Erlend Dahl Reitan fikk avsluttet, men Mads Hedenstad Christiansen reddet med en strålende reaksjonsredning.
Så smalt det fullstendig på Åråsen.
Pereira rev Ranger overende like ved benken, og da dukket en illsint Olaus Sarsem opp. Mathew forsøkte å dra Mathew bort etter halsen, før LSK-assistent Petter Myhre fikk roet gemyttene. Ett gult til hver av kamphanene Skarsem og Mathew ble det hele. Dommer Espen Eskås hadde panoramautsikt til Mathews halsgrep, men det hadde ikke vært noe å si om den rutinerte pipeblåseren hadde dratt frem det røde.
Med fem minutter igjen av kampen kjørte Lillestrøm for å sette spikeren i kisten. Vertene holdt oppe presset etter nok et hjørnespark. Igoh Ogbu fikk kontroll over ballen, spilte rolig på tvers til magnus Knudsen på elleve meter, og den innleide midtbanespilleren bredsidet ballen kontant inn bak André Hansen. Maten er servert. 3-1 og Lillestrøm beholder plassen på toppen av tabellen to poeng foran Molde, og hele seks poeng foran Viking som i tillegg har en kamp mer spilt.