• Se Aalesund - Kristiansund i første serierunde søndag kl. 18:00 på discovery+
ULLEVAAL (Discovery):
Lars Arne Nilsen ble i sine første år i Brann kjent for defensiv soliditet. Den har han til gode å skape i AaFK, hvor det først og fremst er angrepet som har ført de opp.
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08
Tilbake på det øverste nivået, er LAN klar over at det defensive arbeidet må forbedres.
– Vi har hatt en bra sesong bak oss og bygd opp et nytt lag. Vi spilte god fotball og skapte mange sjanser og mål, men så slapp vi inn for mye. Det må vi gjøre noe med, sier Nilsen like før Eliteserien sparkes i gang.
Sist gang Aalesund var i Eliteserien i 2020, rykket de ned med et brak. Hele 85 mål ble sluppet inn, hvor Nilsen ledet laget siste halvdel av sesongen.
I OBOS i fjor scoret tangotrøyene flest med 68, men samtidig ble det 43 mål imot. Det var over dobbelt så mange som ligavinner HamKam. Nilsen forteller at vi kan få se et AaFK-lag med en mer defensiv tilnærming i år.
– Vi må opp noen hakk så klart. Vi har lyst å fortsette å spille fotballen vår, men vi må nok «tighte» litt til i forhold til det vi gjorde i fjor.

Henriksen om hvorfor RBK har slitt

Mistet rutine

Før sesongen har keeper Andreas Lie lagt opp, forsvarsspiller Jonas Grønner trappet ned, mens Quint Jansen har dratt til Sandefjord. Som erstatning har de oransje hentet forsvarsspillerne Petar Golubović, Jeppe Moe og Besim Serbecic. På keeperplass har Sten Grytebust kommet hjem.
– Golubović ser ut som en god signering. Det samme tror jeg Serbecic og Dario Canadjija er. Jeppe Moe fant også ut av det igjen på høsten i fjor etter å ha kommet tilbake fra skade, uttalte Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud om AaFKs overgangsvindu og trillet terningkast fire.
På treffet på Ullevaal mandag, fikk Nilsen spørsmål om Niklas Castro, som han da uttalte ville være en viktig spiller denne sesongen. Samme dag ble han klar for Brann, idet han kalte en økonomisk avgjørelse. Onsdag signerte klubben sin gamle elev Fredrik Haugen, som sto uten kontrakt.
– Jeg er veldig fornøyd. Vi mistet Niklas Castro og en del kreativitet, og nå har han blitt erstattet med Fredrik, som også er en kreativ og produktiv spiller, sier Nilsen til klubbens nettsider.
Cupkampen mot Glimt, som AaFK ga fra seg på walkover, er et glemt kapittel. Nå handler alt om å få en god start på sesongen.
– Nå er det straks seriestart som er det eneste vi tenker på. Vi har snakka nok om den cupen, den ble som den ble. Vi gleder oss til å komme i gang igjen, sier Nilsen.
Eliteserien
Fagermo åpner for spissbytte i Vålerenga i sommer
16/06/2022 PÅ 14:32
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31