Det bekrefter Norsk Fotballforbund, Norsk Toppfotball og Aalesund i en felles pressemelding, skriver AaFK på sine hjemmesider.
Her er pressemeldingen i sin helhet:
For å legge forholdene best mulig til rette for Bodø/Glimts deltakelse i UEFA Conference League, ble 4. runde-kampen mellom Aalesund FK og Bodø/Glimt flyttet frem en uke fra 13. til 6. mars. AaFK har hele tiden vært tydelig på at de ikke vil kunne stille til kamp 6. mars på grunn av blant annet skader og covidutbrudd. Partene har sett på tilpasninger slik at kampen kunne vært spilt, men da på en senere dato. Alle steiner er snudd, men det har det ikke vært mulig å få til, så klubben har etter samtale med Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF) blitt enige om at kampen avlyses og at Bodø/Glimt gis «walkover» til neste runde i norgesmesterskapet. Dagens beslutning vil ikke få fremtidige konsekvenser, ref Kampreglementet §12-1(4), for klubbens deltakelse i NM. Aalesund har i dialogen også beskrevet en situasjon der de økonomisk kan bli skadelidende. Partene er enig om å fortsette dialogen.
Fotball
Rogne klar for ny klubb
10 TIMER SIDEN
Aalesund er tydelig misfornøyd med avgjørelsen.
– Vi er ikke fornøyd med å ikke få muligheten til å delta i NM. Å få en avgjørende kamp mot Norges beste lag, med alt å vinne på et fullstappet stadion med entusiastiske sunnmøringer, har vært en viktig drivkraft for oss siden vi avsluttet fjorårets sesong. Slik ble det dessverre ikke, sier sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland, til egen klubb.
Discovery kunne tidligere fredag melde om at det var hektisk møtevirksomhet mellom NFF, NTF, Bodø/Glimt og Aalesund i Oslo.
Fotball
Eliteserie-spiller tatt for råkjøring
12 TIMER SIDEN
Fotball
Nedrykkslagene forsterker: Se OBOS-overgangene her
17 TIMER SIDEN