Populære sporter
All sport
Vis alt

KBK vant sesongens første hjemmekamp etter Pemi-dobbel

Even Lübeck

Oppdatert 31/08/2022 klokken 21:18 GMT+2

Kristiansund måtte vente helt til den 20. serierunden og til siste dag i august for å vinne sesongens første Eliteserie-kamp på hjemmebane. Onsdag ble et Viking-lag i krise slått 2-1.

Faris Pemi

Foto: NTB

KBK vant med det sesongens første hjemmekamp, sterkt anført av Faris Pemi. Han scoret to mål i den første omgangen og var hjemmelagets beste spiller da de vant på hjemmebane i serien for første gang siden de slo Vålerenga 2-1 i siste serierunde 12. desember i fjor.
Målene var hans første for klubben i seriesammenheng siden KBK tapte 1-3 for Haugesund i siste serierunde 22. desember 2020. Siden den gang har han også vært på utlån til danske SønderjyskE.
– Det føles godt, vi har jobbet for dette. Jeg er glad for å være tilbake å hjelpe laget til tre poeng. Nå må vi bare fortsette å kjempe og skaffe trepoengere, sier Pemi Faris.
Seieren tar KBK opp på 10 poeng, men de er stadig sist i Eliteserien. Opp til kvalikplasserte Sarpsborg er det nå ni poeng med ti kamper igjen etter å ha tatt åtte av de ti poengene de har på de siste seks kampene.
– Vi jobber og sliter, det er det som må til der vi er nå. Det var godt det, det var i fjor vi vant her sist. Vi har nye spillere, som Sebastian Jarl som ikke har vunnet her før. Det sier litt, vi er i september nesten. Denne satt langt inne, det var deilig, sier Dan Peter Ulvestad til Discovery.
For Viking sin del var tapet det tredje på de fire siste. De har ikke vunnet i serien siden de slo nettopp KBK hjemme 17. juli.

Brutal formsvikt

Viking har gjennom sommeren ramlet helt ut av medaljestriden. Rogalendingene har kun vunnet to av sine tolv siste oppgjør i Eliteserien og ligger på 6.-plass.
I fjor var de landets tredje beste lag.
– Det er blytungt. Vi er i dårlig form i ligaen. Det vises i avslutningene og det siste lille. Vi klarer ikke helt å gjøre det lille offensivt. Så blir vi kjempet litt i senk i visse situasjoner som gjør at KBK får momentum, sier Zlatko Tripic til Discovery.
– Vi leder tabellen etter seks-syv serierunder, det er 30 serierunder i en sesong. Vi kan ikke bare være gode i starten, vi har vist at vi dessverre ikke er et stabilt topplag, sier Tripic.
En ny hjemmekamp venter Kristiansund til helgen. Søndag tar de imot 13.-plasserte Sandefjord, mens Viking får et tøft bortemøte med Rosenborg samme kveld.

Enkel scoring og straffe

Kampen var 17 minutter gammel da KBK tok ledelsen. En corner fra Sander Kartum fant Dan Peter Ulvestad, som headet ballen bakover i boks. Der ventet Faris Pemi, som enkelt kunne stange ballen i mål.
37 minutter var spilt da gjestene rullet opp et lekkert angrep. Zlatko Tripic forserte fremover og fant Sander Svendsen, som slapp videre til Torsteinbø. Han skjøt i nærmeste stolpe fra kloss hold.
Minuttet senere var Sebastian Jarl klønete da han lagde straffe i duell med Tripic. Samme mann tok ansvar fra elleve meter og sendte ballen til høyre og Sean McDermott til venstre.
– Han gikk rett inn i føttene mine, og jeg mistet balansen. Det kan godt være at det var lett, men kontakt var det, sa Tripic til Discovery i pausen.
Men bare to minutter senere gikk KBK opp i føringen igjen, og igjen var det Faris. Han fikk ball av Jarl, vendte og la ballen i lengste til 2-1, som også var stillingen til pause.
picture

Sportssjefen avslører: – Jobber med å få inn noen spillere

Store KBK-muligheter

Seks minutter etter pause fikk Viking en eventyrlig mulighet da nysigneringen Naatan Skyttä fikk skutt fra åtte-ni meter etter nok et lekkert Viking-angrep. Forsøket ble mesterlig reddet av McDermott.
Viking fortsatte å kjøre etter den store muligheten etter 51 minutter, men slet med å skape det helt store i oppgjøret. Dermed endte det 2-1 til KBK.
picture

Slik jobber klubbene på Deadline Day

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame